Gå til sidens hovedinnhold

-Vil anerkjenne Sør-Ossetia

Den russiske nasjonalforsamlingen anerkjenner trolig den georgiske utbryterrepublikken.

Den russiske nasjonalforsamlingen kommer mandag til å be om at Sør-Ossetia og Abkhasia skal anerkjennes som selvstendige stater, melder russiske medier.

- Den russiske nasjonalsamlingen tar med i betraktningen de mange henvendelsene fra Sør-Ossetia og Abkhasia om å anerkjenne deres uavhengighet, inkludert de av 22. og 24. august 2008, og foreslår å anerkjenne de to statene, står det i resolusjonsforslaget.

Kollisjonskurs
Over- og Underhuset skal vurdere teksten i løpet av dagen, men en kilde sier til Reuters at forslaget vil bli vedtatt.

Vedtaket vil ikke være bindende, men vil henstille til Kreml om å anerkjenne de georgiske utbryterregionene, som er internasjonalt anerkjent som en del av Georgia.

Russisk anerkjennelse vil igjen føre Kreml på kollisjonskurs med Vesten, melder NTB.

Blir værende
Tidligere denne måneden endte Russland i konflikt med både USA, Nato og FN, etter at landet invaderte deler av Georgia. Invasjonen kom som reaksjon på at georgiske styrker hadde gått inn i Sør-Ossetia for å vinne tilbake kontrollen over utbryterrepublikken.

Fremdeles står russiske styrker langt inne i Georgia, til tross for vestlig press om tilbaketrekking og selv om Russland har skrevet under på en våpenhvileavtale, der tilbaketrekking er et av punktene.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken