Gå til sidens hovedinnhold

Vil avklare Kjøll-regningen raskt

Allerede i dag kan Sylvia Brustad bli presentert for 740.000-kronersregningen fra Berit Kjølls medierådgivere.

STRATOS (Nettavisen): Onsdag møtte Ap-statstrådene pressen på taket av Folketeaterbygningen i Oslo for å presentere valgkampen. Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad sier at hun skal bruke valgkampen til å reise rundt og møte mennesker på bedriftsbesøk rundt om i landet.

- Norge er ikke uberørt av finanskrisen. Selv om de fleste har trygge arbeidsplasser, vil et mindretall miste jobben. Krisepakken kan ikke redde alle arbeidsplassene, sier Brustad til Nettavisen.

- Er du redd for at Aker-saken vil forfølge deg igjennom valgkampen?

- Nei, nå hører jeg veldig lite om den. Den saken er vi ferdig med, svarer Brustad.

Møter Kjøll
Men fortsatt står regningen på 740.000 kroner for medierådgivning til Berit Kjøll, som tidligere var statens representant i Aker Holding-styret, ubetalt.

- Hun får et møte med oss i løpet av kort tid, allerede i dag eller i morgen. Det var hennes valg å bruke medierådgivere, så hun er ikke lovet at staten skal dekke slike utgifter. Hun fikk klarsignal for å få dekket juridisk bistand, for det var rimelig i forhold til situasjonen. Men vi skal avklare denne saken raskt, sier Brustad.

Fungerende kommunikasjonssjef Christian Grotnes Halvorsen sier til dn.no at Kjølls juridiske bistand har kostet 500.000 pluss moms.

Kamp mot sofaen
Statsminister Jens Stoltenberg slo fast at valget i år blir veldig jevnt.

- Dette blir spennende helt fram til valgdagen. Hovedmotstanderne våre er ikke de andre partiene, men sofaen. Når Ap gjør dårlige valg er det fordi folk sitter hjemme. Vi må mobilisere alle som er venner av sosialdemokratiet. Da må vi også nå de som ikke syns vi er perfekte og feilfrie, men som likevel fortrekker at vi styrer fremfor andre, sa Stoltenberg.

Stoltenberg mener valgkampen kommer til å handle om «den norske modellen».

- Her er det en real politisk uenighet mellom oss og våre politiske motstandere. Vi vil prioritere skole og eldre fremfor skattelette, sa Stoltenberg.

Obama-inspirert
Utenriksminister Jonas Gahr Støre sa at det er noe å hente fra den siste presidentvalgkampen i USA, nemlig optimisme, håp og positive budskap.

- Selv om Norge er på toppen av mange statistikker, så skal vi ikke hvile på laurbærene, sa Gahr Støre.

Han trakk fram høy arbeidsledighet i Spania og Sverige som eksempler på farer som truer.

- Norge er ikke skjermet fra finanskrisen, sa Gahr Støre.

- Må mobilisere
Kulturminister Trond Giske mener at forskjellen på alternativene i norsk politikk, nå mellom en rødgrønn eller borgerlig regjering, er større nå enn på mange år. Han sier til Nettavisen at han skal på mange husbesøk under valgkampen, særlig i Trondheim de siste dagene fram mot valgdagen.

- Det er kjempeviktig at vi klarer å mobilisere velgerne, sier Giske.

- Hva kommer du til å si til folk på husbesøkene?

- At det ikke er noen selvfølge at vi styrer videre. Blir det borgerlig flertall ved valget, så får landet sannsynligvis også en borgerlig regjering, sier Giske.

Kommentarer til denne saken