Gå til sidens hovedinnhold

- Vil bli husket for Everest

- Jeg kjente ham som ung og sprek, selv som godt voksen mann, sier Arne Næss jrs tidligere ekspedisjonskollega, som tror hele klatre-Norge vil savne den omkomne eventyreren.

Arne Næss jr. omkom i en klatreulykke i Sør-Afrika. Siste nytt her.

HTML EMBED

Ivar Tollefsen forberedte og gjennomførte "Fem fjell-ekspedisjonen" sammen med Arne Næss jr. i 1992.

12 år senere er hans tidligere ekspedisjons-kamerat omkommet i en tragisk klatreulykke i Sør-Afrika.

- Ung og sprek

- Det er veldig trist. Jeg kjente ham som veldig ung og veldig sprek. Den gangen vi var sammen var han 55, selv den gang var han veldig ung, veldig sprek og veldig kjapp. Som klatrer var Arne veldig leken, men også veldig kompetent og habil, sier Næss' tidligere turkollega Ivar Tollefsen til TV 2 Nettavisen kort tid etter at han har mottatt nyheten om dødsulykken.

- Sist jeg så ham var rett før jul, da var han akkurat like spøkefull og leken som alltid, forteller Tollefsen, som mener hele Klatre-Norge lider et betydelig tap ved forretningsmannen og eventyreren Arne Næss jr.s død.

- Vil bli husket for Everest

Arne Næss jr. bestemte seg for å begynne å klatre igjen som rik og vellykket på forretningsmann mot slutten av 1970-tallet, og tok initiativet til den første norske Everest-ekspedisjonen.

I 1985 ledet Næss jr. samtlige deltagere til toppen av verdens høyeste fjell, i en ekspedisjon som har vært beskrevet som sjeldent vellykket.

-Everest var ekstremt vellykket, og vil bli stående som en av de mest vellykkede ekspedisjonene noensinne. Det at Arne nå er borte vil være trist for hele Klatre-Norge, sier Tollefsen.

Arne Næss Jr. gikk bort i en alder av 66 år.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis