Gå til sidens hovedinnhold

Vil bruke 45 mrd. på veier på Vestlandet

Målet er å bytte ut åtte ferjestrekninger.

Fylkesordførerne fra de fire vestlandsfylkene lanserer nå en offensiv for å sette press på regjeringen. Målet er å få fortgang i arbeidet med ferjefri E39 på Vestlandet.

Starter kampanje
Mandag møtes fylkesordførerne Torill Selsvold Nyborg (Hordaland), Tom Tvedt (Rogaland), Nils R. Sandal (Sogn og Fjordane) og Olav Bratland (Møre og Romsdal) på Mortavika ferjekai i Rogaland.

Fylkesordførerne kommer for å møte bilister og yrkessjåfører som står i ferjekøen, og de vil fortelle om Vestlandsrådets satsning på å få til ferjefri E39 - kyststamveien.

45 mrd for å bytte ut 8 ferjestrekninger
Kyststamveien skal gå fra Kristiansand til Trondheim. På strekningen er det åtte ferjestrekninger, og kryssing av blant annet Sognefjorden byr på store utfordringer. Det ble i 2007 beregnet at prislappen for å erstatte ferjene vil komme opp i over 45 milliarder kroner.

Arbeidet med å få ferjefri forbindelse mellom Stavanger og Bergen er kommet lengst. Håpet er at tunneler og veier på strekningen bør kunne være på plass i løpet av en tiårsperiode.

Prosjektet Rogfast er i gang. Det er en 25 kilometer lang undersjøisk tunnel som skal erstatte ferjen mellom Mortavika og Arsvågen. Dette prosjektet er kommet med i Nasjonal transportplan, og forutsatt startet i 2014 - 2019.

Flere planer
Det arbeides også med planer for bygging av strekningen mellom Aksdal i Tysvær kommune i Rogaland og Bergen.

Statens vegvesen er også i gang med å vurdere fjordkrysninger og veibygging nordover fra Bergen, men her ligger fullføring av prosjektene lengre fram i tid. (ANB-NTB)

Reklame

NÅ: Sjekk de utrolige tilbudene på Spring Friday

Kommentarer til denne saken