Gå til sidens hovedinnhold

- Vil bruke fotballen til noe positivt

Erik Mykland snakket om både opp- og nedturer tirsdag.

Erik «Myggen» Myklands comeback har vært en av de store sportsnyhetene i Norge denne høsten.

Tirsdag stilte 37-åringen opp i Sportstabloid på TV 2 for en prat med Davy Wathne.

- Det er gøy å være tilbake, men det er mye styr, startet en smilende fotballveteran.

- Det er voldsomt mye nytt i Kristiansand. Fasilitetene, antall mennesker som jobber i klubben og medieinteressen. Det er ganske ekstremt.

Uforberedt
Myggen liker tydeligvis sitt nye liv.

- Jeg har ikke hatt en eneste negativ opplevelse med spillerne. Det å ha hatt en hard treningsøkt, for så å kjøre hjem til Risør, da føler man at man lever.

Myggens fortid både på og utenfor banen var selvfølgelig et emne som kom opp og Myggen innrømte at han var uforberedt på den plutselige medieinteressen.

- Jeg føler selv at etter at det tok av med landslaget, så tok det av med oppmerksomheten. Da var vi (spillerne) for uerfarne. Langt hår og skjegg har visst ganske stor tiltrekningskraft på en avis. Jeg håper og tror det var fordi jeg var en god fotballspiller jeg kom i fokus.

37-åringen har aldri vært noe glad i mediefokuset og har bevisst forsøkt å unngå det verste presset.

- Ja, jeg valgte et annet liv. Du kan ikke gå ned en gate uten å få blikk og kommentarer. Det er ikke noe du blir vant til, men det er en del av jobben. Men jeg tenker på den oppmerksomheten som stort sett negativ.

Flaks og uflaks
Mykland har en årrekke på fotballbanen bak seg, og har noen tips som unge fotballspirer godt kan ta med seg ut på treningsfeltet.

- Jeg spilte masse fotball fra jeg var 3 år gammel. Du må ha en viss porsjon talent fra starten av og fylle på med masse trening. Du må ha talent og din egen vilje. Har du ikke det, så har du heller ikke talent for å spille fotball på høyt nivå.

Om spillerkarrieren var det blandede følelser.

- Jeg hadde flaks med Panathinaikos og uflaks med 1860 München. FC København var en stor opplevelse. Perioden i Start fra 89-96 var også et høydepunkt. Det var utrolig morsomt å spille under Brede Skistad. Utrecht-perioden var ikke et høydepunkt. Men jeg kan ikke gå rundt og angre på ting. Jeg lever fortsatt.

Myggen delte mye positivt om livet på landslaget under Egil Olsen og forsto hvorfor flere av spillerne hadde holdt seg i fotballverden etter at de hadde lagt skoene på hylla

- Det var mye fotballkunnskap blant gutta, vi snakket veldig mye fotball. Kjetil Rekdal, Ståle Solbakken og Henning Berg hadde mye å komme med. Vi hadde også en god læremester i i «Drillo». Han lærte oss mye om motivasjon og hvordan fotball fungerer.

Og han la heller ikke skjul på at også kunne tenke seg å jobbe videre med fotballen når hans aktive karriere blir over.

- Jeg håper jeg kan bruke fotballen til noe positivt og at jeg kan jobbe med fotball når jeg er ferdig som aktiv.

Frysninger
Comebacket hans for Start var en fantastisk opplevelse.

- Øyeblikket når jeg løp ut på banen var fantastisk. Jeg hørte brølet og fikk frysninger på ryggen. Men jeg måtte være kynisk, fordi jeg skulle spille fotballkamp.

Landslaget er ikke noe Mykland tenker noe særlig over.

- Landslaget? Sjanseløst. Jeg håper bare jeg kan komme i så god form så jeg kan bli med Start og spille i Tippeligaen. Landslaget tenker jeg ikke noe på.

Myggen mener det er noen elementer ved fotballen som man ikke finner andre steder.

- Stemningen og nervene før kamp. Løpe ut og gjøre lagkameratene gode. Og forventningspresset. Man blir avhengig av forventningspresset. Og ikke minst pirringen i magen. Småtingene betyr mye.

Men tross for sin alder, lærer Myggen fortsatt.

- Jeg har lært denne høsten å ta mye med optimisme. Heve hodet og se fremover. Tro på meg selv. Og ikke minst å spille fotball og ha det koselig.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken