Gå til sidens hovedinnhold

Vil bruke Nokas-hyllest

Thomas Ingebrigtsen takker for aktors «han er en modig mann»-uttalelse og lover å bruke det for alt det er verdt.

STAVANGER (Nettavisen): Da aktoratet startet avslutningsprosedyrene i Nokas-saken onsdag, valgte statsadvokat Arild Dommersnes å hylle Thomas Ingebrigtsen for sitt mot:

- Ingebrigtsen er, etter vår oppfatning, en modig mann. Han er den eneste som tar konsekvensene av det han har vært med på.

Ingebrigtsens forsvarer, advokat Tor Kjærvik, sier til Nettavisen at dette viser hvor viktig den forklaringen hans har vært.

- Dette vil vi bruke i forhold til straffeutmålingen, sier Kjærvik til Nettavisen.

Deltok i planleggingen
Nettavisen har i høst skrevet en rekke artikler om Thomas Ingebrigtsens egentlige rolle i Nokas-ranet.

I tingretten hevdet 27-åringen fra Sandnes at han hadde vært en liten brikke i den store sammenhengen og ble dømt til 4 års fengsel for medvirkning til ran.

Men etter hvert som ankeforhandlingene kom i gang og flere av de tiltalte lettet på sløret, ble det klart at Ingebrigtsens rolle var langt større og mer sentral enn først antatt.

- Hadde det ikke vært for Ingebrigtsen, så hadde det ikke vært noe Nokas-ran, sa Nokas-tiltalte Lars Erik Andersen fra vitneboksen i høst.

Ikke bare skal Ingebrigtsen ha kommet til David Toska med ideen om å rane Nokas i Stavanger – han skal sågar ha servert innsidemannen, en vekter ansatt i Falck, på sølvfat til Toska og deltok også aktivt i planleggingen av ranet.

Til tross for nye innrømmelser, nektet Ingebrigtsen for dette i sin forklaring.

- Ikke tikk-takkeri
Uttalelsen til Andersen står i sterk kontrast til aktor Arild Dommersnes «han er en modig mann»-uttalelse i starten av sin prosedyre onsdag.

Overfor Nettavisen avviser statsadvokat Dommersnes at hyllesten skyldes at de er avhengig av Ingebrigtsens troverdighet for å få andre dømt.

- Vi beskriver bare det vi mener er viktig. Det er ikke noe tikk-takkeri i dette, sier statsadvokat Arild Dommersnes til Nettavisen og legger til at de har flere beviser å spille på enn Ingebrigtsens uttalelser alene.

- At han har hatt enn større rolle enn først antatt, er noe vi vil komme tilbake til, sier Dommersnes.

Ingen av Nokas-forsvarerne Nettavisen snakket med onsdag, ønsker å kommentere hyllesten før i sine egne prosedyrer som starter umiddelbart etter at aktoratet er ferdig med sine.

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris