Gå til sidens hovedinnhold

Vil DNA-teste slottsarvinger

Et østerriksk DNA-institutt vil teste to nordmenn for å se om de er arvinger til et 300-millioners slott

(iBergen.no) : To nordmenn hevdet for flere uker siden at de er arvinger etter erkehertug Johan Orth av Østerrike, ifølge BA. Saken har fått stor omtale i alpelandet, og denne uken kontaktet Linzer DNA-institutt avisen Oberösterreich Nacrichten og tilbydde seg å DNA-teste nordmennene.

- Dersom DNA-analyse kan fastslå slektskap er jo saken grei. Men jeg skjønner at de er redd falsknere, sier Johan Frantz Køhler Nilsen til avisen

Det er 79 år gamle Køhler Nilsen fra Arna og 25-årige Henrik Danielsen fra Mandal som tror de kan være etterkommere av erkehertugen. Han ble landsforvist i 1883 og skal ifølge en omstrid teori ha dukket opp i Bergen under navnet Hugo Køhler. Han skal ha levd i Norge til sin død i 1945.

Det er slottet Schloss Orth som befinner seg i småbyen Gmunden nordmennene tror de er arvinger til. Byen overtok slottet for 300 millioner kroner i 1994, og vil ikke gi det fra seg uten at de får pengene tilbake. Ordfører Heinz Köppl vil likevel invitere dem på kaffe og gi dem en rundtur på slottet om de skulle ta turen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien