Gå til sidens hovedinnhold

- Vil droppe saken mot Strauss-Kahn

Ny vending i den famøse sex-skandalen.

Tirsdag møter den tidligere IMF-sjefen, Dominique Strauss-Kahn, i retten.

Ifølge The New York Times vil aktoratet innstille på at saken blir avvist, melder New York Times.

Den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) Strauss-Kahn ble tiltalt for syv punkter for blant annet seksuelt overfall og voldtektsforsøk mot Nafissatou Diallo, som var stuepike på et luksushotell i Manhattan i mai måned.

Tatt i løgn
Stuepiken skal ha blitt tatt i å lyve gjentatte ganger under avhør. Kvinnen fortalte først at hun ventet i gangen helt til Strauss-Khan forlot rommet før hun varslet om episoden.

Hun har tidligere innrømmet at hun rengjorde et hotellrom før hun returnerte til Strauss-Kahns rom og rengjorde det. Deretter varslet hun ifra til sin overordnede om det angivelige overfallet.

Les også: Her løgnene som løslot Strauss-Kahn.

I sin søknad om asyl i USA for seg selv og sin datter i 2004, sa stuepiken at huset hun delte med sin ektemann i Guinea ble brent ned av soldater for landets regime. Hennes mann ble deretter angivelse torturert i fengsel, hvor han døde av skadene. Ifølge påtalemyndigheten har hun senere innrømmet at dette var løgn.

Stuepiken skal også ha tilknytning til narkotikahandel og hvitvasking av penger.

Les også: Ny vending i Strauss-Kahn-saken.

De rettsmedisinske testene som viser at det har vært seksuelt samkvem mellom stuepiken og Dominique Strauss-Kahn skal det likevel ikke herske tvil om, og kvinnen holder fast ved at hun ble angrepet.

I begynnelsen av juli ble den Strauss-Kahn løslatt fra husarrest. Aktoratet og dommeren har gått med på at Dominique Strauss-Kahn (62) ikke må sitte i husarrest i påvente av rettssaken.

Les også: Strauss-Kahn slipper husarrest.

Nettavisen følger saken.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken