Gå til sidens hovedinnhold

Vil drukne Paven i kondomer

Folk raser over at Paven setter livet til millioner av mennesker i fare.

(SIDE2): Pave Benedict XVI har gjort seg mektig upopulær etter sine uttalelser om at kondomer ikke er til noen hjelp i kampen mot aids.

- Du kan ikke løse problemet med å dele ut kondomer. Tvert i mot, så øker det problemet, sa den konservative tyske paven forrige uke, og gjorde det helt klart at det ikke var aktuelt for Vatikanet å endre sine meninger om prevensjon.

Millioner av kondomer
Det har fått aids-aktivister til å danne en bred front mot den katolske kirkens øverste leder. Flere titalls grupper sprang raskt opp på Facebook, og det pågår nå en aksjon der folk oppfordres til å sende kondomer til Vatikanet, melder CNN.

Og responsen har ikke uteblitt. Flere tusen personer har lovet å sende kondomer, og ifølge CNN må Pavens postkontor forberede seg på å motta flere millioner kondomer.

De skal jo ikke ha sex!
Så spørs det hva de høye katolske herrer vil gjøre med dem.

- De geistlige skal jo ikke ha sex i det hele tatt, men de skal liksom fortelle alle andre hvordan de skal oppføre seg? Det er som en jente som ikke bruker sminke skal være direktør for bladet CoverGirl, skriver en debattant på Facebook-gruppen «Condoms for Pope Benedict XVI».

- Usant
Også fagpersoner har engasjert seg i debatten. En lederartikkel i det medisinske tidsskriftet The Lancet kommer med kraftig kritikk av Paven.

- Nå enhver innflytelsesrik person, religiøs eller politisk, kommer med usanne vitenskaplige uttalelser kan det være ødeleggende for helsen til millioner av mennesker. De burde trekke det tilbake, skriver tidsskriftet.

Kardinal Angelo Bagnasco, leder for det italienske bispekollegiet, sier til Times Online at Paven bare påpeker at kondomer «ikke har løst og ikke kan løse aids-problemet».

Kommentarer til denne saken