Gå til sidens hovedinnhold

- Vil du at fanatikerne skal få atomvåpen

Netanyahu langer ut mot Obama, og hevder Iran kan få atomvåpen om syv måneder.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at det kun vil ta seks eller syv måneder til Iran får nok atombrensel til å bygge en atombombe.

Netanyahu gjentok også kravet om at president Barack Obama måtte sette en frist for når USA ville angripe Irans atominstallasjoner.

- Du må sette en rød strek foran dem nå, før det er for sent, sa Netanyahu i et intervju med den amerikanske TV-kanalen NBC.

Fanatikerne
Netanyahu trekker også inn den pågående striden om den islamkritiske filmen, som har skapt vrede i den muslimske verden. Sinnet er rettet mot USA og deres utenriksstasjoner, ettersom filmskaperen er amerikansk.

- Det er den samme fanatismen dere ser som stormer deres ambassader. Vil dere at disse fanatikerne skal ha atomvåpen? sier Netanyahu.

Lederen for Irans revolusjonsgarde, brigadegeneral Mohammad-Ali Jafari, har nylig uttrykt at «ingenting vil være igjen av Israel om de skulle angripe Iran», skriver Financial Times.

Jafari advarte også om angrep på amerikanske baser i regionen om Israel skulle angripe.

Press på Obama
Forholdet mellom Netanyahu og Obama har vært kjølig i lang tid. Obama har blant annet takket nei til å møte den israelske statsministeren under et statsbesøk denne uken.

Netanyahu har dermed gamblet på å henvende seg direkte til det amerikanske folk via TV-opptredener i USA. Håpet er at dette vil føre til ytterligere press på Obama til å handle mot Iran. Men Netanyahu kan risikere å bli beskyldt for å blande seg inn i USAs presidentvalgkamp.

Republikanerne har anklaget Obama for å være for svak mot Iran, og noen hevder de bruker spenningsforholdet mellom Netanyahu og Obama til å tiltrekke seg jødiske stemmer.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken