Gå til sidens hovedinnhold

Vil du ha høyere IQ?

Du kan øke intelligensnivået ved hjelp av hjernetrening.

Det er allmenn enighet om at høy IQ gir større sannsynlighet for å «lykkes» i livet. Men fram til nylig har det blitt antatt at IQ'en til et menneske er genetisk betinget og ikke kan trenes opp.

Forskning fra University of Michigan viser at det siste ikke stemmer, det har vist seg at man kan øke intelligensnivået betraktelig ved hjelp av hjernetrening.

Nettavisen har nylig lansert Hjerneklubben, et sted hvor du kan lære deg enkle teknikker for å huske bedre, lære fortere og holde hjernen din i form ved hjelp av blant annet morsomme spill og tester. Nå lanserer Hjerneklubben et helt nytt spill, IQ-trener, hvor du nettopp kan øke din IQ ved hjelp av hjernetrening.

Les mer om Hjerneklubben, prøv gratis spill og meld deg inn her.
(For å spille må du ha Silverlight installert på din datamaskin. Silverlight kan lastes ned gratis her.)

Forskningen som ble gjort baserte seg på flere grupper av mennesker som fikk målt IQ'en før og etter forskjellige perioder med hjernetrening. Mot all forventning skjedde det en solid økning i intelligensnivået.

Flytende intelligens
Forskningsteamet rekrutterte 70 studenter i midten av 20-årene som tok en hukommelsestest hvor de ble presentert for en visuell og auditiv test. Studentene brukte 25 minutter på testen per dag i en periode over 8 -19 dager, og ble testet på sin såkalte «flytende intelligens» i forkant og etterkant av testperioden.

Flytende intelligens kan ifølge Sharpbrains.com beskrives som evnen til å takle nye utfordringer og problemer som vi møter for første gang.

Studentene som hadde gjennomgått treningsperioden gjorde det betraktelig bedre på testen på flytende intelligens enn en gruppe som ikke hadde gjennomgått treningen. Det ble også oppdaget at de som hadde trent mest hadde størst økning i flytende intelligens.

Les også:
Slik blir du smartere

Nyttig og underholdende
Hjerneklubben lanserer nå spillet som en blåkopi av det programmet som ble brukt under forskningseksperimentene. Med IQ-treneren kan du forbedre deg i reaksjonshastighet, beslutningsevne, analytisk tenkning og arbeidshukommelse. Som forskningen viser, jo mer du spiller, desto bedre resultat.

På Hjerneklubben kan du holde hjernen i form på flere måter. Ved å spille morsomme spill kan du blant annet huske mer, reagere hurtigere, øke konsentrasjonen og fokusere bedre. Du kan også dele dine suksesser og nå målene dine sammen med andre brukere i communityet.

Meld deg inn i Hjerneklubben nå.

Kommentarer til denne saken