Gå til sidens hovedinnhold

Vil du imponere i helga?

Skal du ha cocktailparty, bør du kanskje ta et kurs hos disse bartenderne? Se video.

Bartendere fra hele Asia drillet og sjonglerte spritflasker på en måte som kunne ta pusten fra de fleste, da konkurransen om Asias beste bartender gikk av stabelen onsdag.

Kledt for å imponere, viste bartenderne sine ferdigheter foran et dommerpanel og for entusiastiske fans. De digget til technomusikken, spesialtilpasset for å matche de avanserte og nøye koreograferte flaskekastene som bartenderne viste fram.

- Underholdning
- Jeg er så nervøs siden det er første gang jeg deltar i en internasjonal konkurranse, sier Antjony Padua, en 22 år gammel bartender fra Filippinene.

Noen av bartenderne utvidet konkurransen med innøvde dansetrinn i tillegg til flaskesjongleringen. Andre har spesielle kostymer.

Shu Poshin, 18-år gammel fra Taiwan, stakk av med seieren. Hans opptreden i Spiderman-kostyme gikk rett hjem hos dommerne.

- Jeg øver minst 3-4 timer hver dag, noen ganger 8 timer, sier Shu til Reuters.

Konkurransen fant sted på Venetian hotell og kasino, og det var deltakere fra Kina, Filippinene, Taiwan, Japan, Singapore, Hong Kong og Macau.

Knuste drømmer
Men konkurransen er ikke for folk med dårlig psyke. Flere bartenderes drøm om å vinne gikk i knas da de ble nervøse og mistet flasker i gulvet fordi de skal så på hendene under opptredenen.

De fikk dessuten kun fem minutter til å vise hva de kunne foran fire dommere. Og sjonglering er jo ikke nok. De skulle jo også lage gode og dekorative drinker.

- Jeg dømmer dem etter underholdningsverdien. Det er det de er her for å vise seg fram, sier dommer Maggie Beale.

I tillegg til dommerpanelet var det fire øvrige dommere som vurderte utseende og smaken på de ferdige drinkene.

Å sjonglere i baren, også kjent som «flair», er allment kjent innen barmiljøet, og spesielt utbredt i Asia. Organisasjoner i de fleste av landene her leter etter talentfulle bartendere som kan gå inn på landslaget.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser