Gå til sidens hovedinnhold

Vil flytte Bondevik bak Slottet

Regjeringen har bestemt at Kjell Magne Bondevik og kommende statsministere bør bo i en fast statsministerbolig bak Slottet, i Inkognitogaten 18.

Privat takterrasse og utsikt til Slottsparken er ikke alle forunt. Men for statsministeren kan det bli virkelighet, dersom regjeringen får det som den vil, skriver NTB.

Får 600 kvm
Statsbygg har beregnet kostnadene til 254 millioner kroner for statsministerbolig og representasjonsanlegg med overnattingskapasitet for 15 personer ved statsbesøk.

Boligen vil bli totalt på 3.200 kvadratmeter. Av dette skal statsministeren få boltre seg på 600 kvadratmeter over to etasjer.

- For meg er ikke dette noe prestisjespørsmål. Og det har intet med personlige ønsker og behov å gjøre, sier statsminister Kjell Magne Bondevik til NTB.

- Jeg bor jo veldig godt i en blokkleilighet på Kolbotn. Vi har det aldeles utmerket der, og vil ha minst mulig flytting. Dette ligger jo for øvrig, hvis det blir vedtatt, tre og et halvt år fram i tid – altså midt inn i neste stortingsperiode. Så hvem dette er aktuelt for, er jo høyst usikkert. Men hvis jeg er statsminister på det tidspunkt en sånn bolig står ferdig, så flytter jeg dit. For det bør en statsminister gjøre, sier Bondevik til NTB.

Frykter terrror
Hensynet til sikkerheten rundt statsministeren og ved statsbesøk fra utlandet står sentralt i planleggingen av prosjektet.

En væpnet politiaksjon rett utenfor statsminister Kjell Magne Bondeviks (KrF) hjem på Kolbotn i fjor høst førte til at han fikk fart på boligplanene.

Statsministerboligen knyttes til dagens representasjonsbolig i Parkveien 45, som for øvrig vil bli betydelig ombygd. Eiendommen i Riddervolds gate 2 vil også omfattes av anlegget.

Kvartalet bak Slottet tilhører ett av hovedstadens mest fasjonable strøk.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær