Gå til sidens hovedinnhold

Vil frifinne Fritz Moen

Riksadvokaten nedlegger påstand om frifinnelse av Fritz Moen i forbindelse med drapet på Sigrid Heggheim i 1976.

- De tvang meg til å tilstå, sa Fritz Moen (59) om etterforskningen av drapet på Sigrid Heggheim (20) i Trondheim i 1976.

Moen ble dømt til 18,5 års fengsel for drapene på 20-åringene Sigrid Heggheim og Torunn Finstad i Trondheim i 1976 og 1977.

Høyesteretts kjæremålsutvalg bestemte i oktober at saken knyttet til drapet på Sigrid Heggheim skal gjenopptas, og tirsdag nedla Riksadvokaten påstand om frifinnelse, melder NTB.

- Naturligvis glad
- Jeg har ennå ikke rukket å få prate med ham, men Fritz Moen er naturligvis glad for riksadvokatens avgjørelse, sier privatetterforsker Tore Sandberg til TV 2 Nettavisen.

Sandberg var også meget fornøyd med riksadvokatens påstand om frifinnelse.

- Meg bekjent kaster Riksadvokaten nå kortene for første gang i en drapssak der det foreligger tilståelse. Fritz Moens forklaringer fra 70- og 80-tallet blir sett på som tilståelser, og at det nå blir frifinnelse i en slik drapssak, bør være et tankekors for påtale og rettsapparatet. Fritz Moen har sittet 18 ½ års i fengsel med sine multifunksjonshemminger, sier Sandberg.

Vil ha gjenopptatt den andre drapssaken
Men selv om det nå går mot frifinnelse for Moen i Heggheim-saken, gir ikke Sandberg seg.

Sandberg viser til at Høyesteretts kjæremålsutvalg i oktober avslo gjenopptakelse av den såkalte Torunn-saken.

Moen er dømt for å ha drept 20 år gamle Torunn Finstad i Trondheim i 1977.

- For meg var det ufattelig at Høyesterett ikke også begjærte gjenopptakelse av den andre drapssaken Moen er dømt for. Vi vil nå jobbe mot å fremme en ny begjæring om gjenopptalekse i den saken, sier Sandberg til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere