Gå til sidens hovedinnhold

- Vil gå til valg på økt skattenivå

To av tre fylkesledere i Arbeiderpartiet mener Ap må gå til valg i 2017 uten å binde seg til å beholde det lavere skattenivået som den blåblå regjeringen har innført. Det er Jonas Gahr Støre helt enig i.

Den nye regjeringen har hittil kuttet skatter og avgifter i 2014 med 8 milliarder kroner, og skal man tro valgprogrammene til både Høyre og Frp, er det mer i vente.

Dette får toppene i Arbeiderpartiet til å frykte stramme tider for velferdsstaten, skriver Klassekampen. Avisen har snakket med 17 av fylkeslederne i Ap, og 11 av disse sier klart ifra om at partiet ikke kan gå til valg på å videreføre det lave skattenivået som den borgerlige regjeringen har innført.

Tidligere utenriksminister og helseminister Jonas Gahr Støre, nå finanspolitisk talsmann i Ap, er helt enig i dette.

– Ingen av de blå skatte- eller avgiftskuttene er fredet. Men det ligger heller ingen automatikk i at de vil bli som før, sier han. Støre viser til at det i partiets program for denne stortingsperioden står at de ikke går inn for å kutte i skatter og avgifter.

Han synes det er for tidlig å slå fast at skattenivået bør heves i 2017 og mener det er budsjettene framover som vil avgjøre dette.

Fylkesleder Eva Kristin Hansen i Sør-Trøndelag er imidlertid klar på dette punktet.

– Ved neste valg kommer Ap til å gå til valg på et relativt høyt skattenivå, sier hun. Hun får støtte fra Sonja Mandt i Vestfold Ap, som mener at Ap må gå til valg på å reversere skattekuttene. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken