England-trener Fabio Capello hintet under fredagenes trening om at han nå vurderer å droppe Emile Heskey fra førsteelveren, og kjøre Steven Gerrard inn sammen med Wayne Rooney.

Det er The Independent som melder dette.

Fart på vingene
Liverpool-kapteinen har hatt en for ham å være svak sesong på klubbnivå, men nå kan superstjernen altså få muligheten til å bekle favorittrollen under sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika.

På fredagens trening eksperimenterte Capello med Tottenhams Aaron Lennon ute på venstrevingen, og Arsenals Theo Walcott på høyre. Mye tyder derfor på at den italienske ringreven ønsker seg mye fart på kantene. Inne sentralt stilte Capello med James Milner fra Aston Villa og Chelseas Frank Lampard.

I den hengende spissrollen kunne man altså se Gerrard.

Råsterke Emile Heskey ble benyttet hyppig av Capello under VM-kvalifiseringskampene, men John Carews lagkamerat har ikke vist bra nok form for klubblaget Aston Villa den siste tiden.

Sist gang veteranen startet var tilbake i slutten av mars. Heskey har heller ikke funnet nettmaskene på klubbnivå siden februar.

For Steven Gerrard betyr dette at han nå igjen vil spille i den rollen han er vant til fra Liverpool. For de røde spiller Gerrard som regel rett bak Fernando Torres ved de anledningene klubben har anledning til å stille sitt sterkeste mannskap.

Må vrake sju
Hva som skjer med Peter Crouch er fortsatt uvisst. Tottenham-spissen har scoret 20 mål på 37 landskamper for England, men ser ikke ut til å være blant Capellos favoritter. Det er ventet at både Heskey og Crouch vil få en plass i Englands 23-mannstropp, noe som gjør at Capello enten må vrake Tottenhams Jermain Defoe eller Sunderlands Darren Bent.

Om Gareth Barry blir klar til VM er fortsatt usikkert, og det blir stadig mer klart at Manchester City-aktuelle James Milner nå er favoritten til å overta den sentrale midtbanerollen. Villa-spilleren, som ofte opererer på vingen, vil dermed snike foran mer etablerte midtbanespillere som Michael Carrick, Scott Parker og Tom Huddlestone i køen.

Fabio Capello må totalt droppe sju spillere fra laget før den endelige troppen blir offentliggjort. England åpner VM mot USA den 12 juni.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!