Før helgen uttalte den danske sunnhetsministeren Lars Løkke Rasmussen at han vil innføre heroinbehandling på permanent basis. Tilbudet skal være for de tunge narkomane som ikke kommer ut av misbruket gjennom metadonbehandling, skriver Aftenposten.

Oslo Venstres leder Ola Elvestuen arbeider nå for å få politisk flertall for et slikt forsøksprosjekt i hovedstaden, basert på resultater fra slik behandling i blant annet Zürich, Amsterdam og Hamburg.

- Vi vet at motstanden er stor i andre partier og at vi har en vei å gå, men vi ønsker å få med oss Oslo-politikere på en studietur for å se de positive resultatene i andre land. Jeg håper det som skjer i Danmark gir oss ekstra drahjelp. Her teller hensynet til de narkomane, sier Elvestuen til Aftenposten.

I Zürich skal rekrutteringen til heroinmiljøet ha gått tilbake med 82 prosent etter at prosjektet ble satt i gang i 1991. Som en del av prosjektet, må de narkomane møte opp tre ganger daglig for å få stoffet. Dette skal føre til en tettere kontakt med behandlingsapparatet.

Arild Knutsen, som er leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, sier til avisen at han er svært positiv til det danske initiativet, og at norske politikere ikke må avvise denne typen behandling.