Stian Remme har byttet både lag og trener foran 2009-sesongen. Nå ser det ut til at 26-åringen får en sjanse han har drømt om hele livet.

- Det kan være aktuelt å få til et treningsopphold for Stian i Team CSC, bekrefter Kurt Asle Arvesen til Nettavisen.

- Jeg kan vel si såpass som at jeg prøver å få noe på plass i løpet av kort tid, legger han til.

Ute med neseskade
Det har selvsagt sammenheng med at det danske proffteamet har en svært travel sykkelsesong foran seg. Allerede i februar er mannskapet til Bjarne Riis i full gang med rittkalenderen.

Dersom vestlendingen skal få en reell sjanse til å vise seg frem, må dette selvsagt skje lenge før den tid.

Remme har nettopp gjennomgått et kirurgisk inngrep i neseskilleveggen. Men om et par-tre uker regner han med å være i full aktivitet igjen.

- En kjempesjanse
Så kan treningsoppholdet i CSC bli en realitet.

- Det vil i så fall bli en kjempesjanse for meg. Jeg må bare fortest mulig i form igjen, dersom det skulle dukke opp en mulighet til å vise seg fram internt i laget, sier Remme til Nettavisen.

I helga var han på samling i Eresfjorden med trener Arvesen og hans kompanjong Knut Anders Fostervold. Sammen gikk de gjennom deler av CSCs treningsopplegg.

- Kurt Asle er en vis mann. Samtidig så tror jeg ikke opplegget mitt blir dramatisk endret denne sesongen. Det er ikke noe hokuspokus for å komme seg videre innenfor denne sporten. Det dreier seg om hardt arbeid over tid, og tålmodighet.

Blir inspirert selv
Selv om Remme var den store stjerna under treningssamlingen i Eresfjord, består også det første kullet under KAKAs treningsregime (se faktaramme) av både mountainbikere og helt vanlige mosjonister.

- Det er utrolig artig både å jobbe med Knut Anders og å møte så ivrige mennesker innenfor den samme idretten som har blitt yrket mitt. Det gir inspirasjon tilbake til meg også, som jeg tar meg tilbake i min egen hverdag, sier Arvesen.

- Hvor lurt er det å lære opp mannen som nesten fulgte deg helt inn under sommerens NM i Bergen?

- Hehe, det kan du si. Jeg tar det som en kompliment om han henger med enda lenger i år. Men jeg ser litt større på dette enn bare til NM.

- Vil hjelpe flere ut
Arvesen er nemlig oppriktig bestemt på at han som veletablert CSC-rytter vil bidra til å profilere norsk sykkelsport ute i Europa.

- Jeg ønsker å hjelpe dem som er «up and coming» i Norge, til å få sykle ute i Europa. Det er Stians neste mål og jeg synes han fortjener sjansen. Jeg vil gjøre alt jeg kan for at det kommer til å skje.

- Det er klart det er kjempesmigrende å høre det. Det er et veldig trangt nåløye å komme seg igjennom. Det handler mye om kontakter og hvem som kjenner hvem i denne bransjen. Jeg har tatt et bra steg i år og har gjort det jeg kan. Men det er fortsatt jeg som må vise at jeg duger som syklist, dersom den store sjansen skulle dukke opp, presiserer Remme.

I desember blir han med blant annet Arvesen, Lars Petter Nordhaug og Thor Hushovd til Gran Canaria. Der skal kremen av norsk sykkelsport finpusse treningsarbeidet foran en ny sykkelsesong.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).