Silje Norendal (20) er blant Norges største medaljefavoritter før OL i Sotsji, men oppmerksomheten står ikke i helt stil med forventningene.

Der Therese Johaug, Petter Northug & co daglig får helsider i avisene, blir snowboardkjørerne mer bortgjemt.

Det vil den norske snowboard-ledelsen gjøre noe med, og de håper Silje Norendal kan bli profilen som skaffer snowboardsporten etterlengtet oppmerksomhet.

- Både Silje, Torstein Horgmo og Ståle Sandbech er globale profiler. De er verdensstjerner. Men de er mer kjent i USA enn de er i Norge, og vi trenger at profilene våre også blir kjente her i Norge, sier landslagssjef Thomas Harstad til Nettavisen.

Nå vil de gjøre Norendal til en profil, som et ledd i å gi snowboard større eksponering. Derfor har de heller ikke satt seg på bakbeina da mediehenvendelsene har tikket inn denne sesongen.

TV 2 har nå fulgt kongsbergjenta tett i flere måneder, og planen er at de skal vise en timelang Norendal-dokumentar i tiden før OL.

I tillegg har hun gjestet TV 2-programmet «Senkveld», som først blir sendt senere i høst eller vinter. VGTV har også lusket i buskene og skal lage en serie med snowboardlandslaget frem mot OL i Sotsji.

- For at folk skal begynne å like sporten vår, må de bli kjent med noen av oss som driver med det. Da kanskje de blir inspirert til å følge snowboardsporten, og vi håper det blir mer oppmerksomhet, sier Norendal til Nettavisen.

- Hva synes du selv om at det jobbes for at du skal bli en stor profil?

- Jeg synes det er helt greit, det er morsomt å få oppmerksomhet. Jeg er ung og ikke helt vant til det som skjer nå, og derfor er det litt rart. Men det er kult, og jeg har ikke noe imot det, påpeker hun.

Landslagssjef Thomas Harstad er strålende fornøyd med at Norendal nå blir vist frem i en TV 2-dokumentar som skal sendes nærmere OL-starten.

- Ja, selvfølgelig. Vi ønsker så mye media og PR rundt profilene våre som overhodet mulig, og det er viktig at vi får vist frem snowboard på best mulig måte og kan bygge profiler. Vi har hatt profiler i Daniel Franck, Terje Håkonsen og Stine Brun Kjeldaas før, men nå er det en ny generasjon som folk må bli kjent med, sier Harstad.

Han mener Norendal har egenskapene som skal til for å bli en superstjerne også i Norge.

- Du ser det på flere andre norske profiler, som Petter Northug og Therese Johaug. De gir av seg selv, og da har de større muligheter til å bli store stjerner. Det samme gjør Silje. Hun er blitt veldig flink i media og til å jobbe på riktig måte. Det vil øke sjansene til å bygge en større profil på sikt, tror Harstad.

Men det er ikke bare tiden frem mot OL som skal brukes til å bygge snowboardprofiler. Landslagstrener Sondre Hylland tror en OL-medalje vil løfte Norendal opp på samme hylle som Norges største idrettshelter.

- Innad i sporten er hun en kjempeprofil, men utad er vi en liten sport. Jeg tror OL blir et viktig utstillingsvindu, og gjør vi det bra der, kan det bidra til å få frem flere profiler, sier Hylland til Nettavisen.

Selv har Norendal OL-ambisjonene klare.

- Jeg vil gjøre det veldig bra. Det er selvfølgelig en drøm å stå på toppen og vinne, som det sikkert er for veldig mange andre. Jeg har veldig lyst til det. Jeg skal i hvert fall forberede meg så bra jeg kan, og skal gjøre alt jeg kan for å få en gullmedalje i OL. Så får vi se hvordan det går, sier hun.

Her kan du se Norendal vinne X-Games Europa forrige sesong:

HTML EMBED