Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha fortsatt matauk i Orkla

Brødrene Knut og Trond Syrstad møter motbør for sitt forslag å innføre fang og slipp i Orkla.

Morten Rødningen er leder i fiskeutvalget i Rennebu Jeger og Fiskerforening. Rødningen føler seg provosert over Trond og Knut Syrstads utspill om å innføre fang og slipp i Orkla.

Lek med laksen
- Et godt måltid laks er halve fiskeopplevelsen. Hvis det blir forbudt, har vi redusert sportsfiske til en lek med laksen. Helt og holdent uten mål og mening. Mitt skrekkscenario i Orkla er påbudt fang og slipp, og kun fluefiske tillatt. Da har den finere «fluefiskeadelen» seiret. Det skal vi ikke ha noe av, sier Morten Rødningen, leder i Fagrådet for Orkla til avisa Sør-Trøndelag.

Brødrene begrunnet forslaget med at laksen er en så skjør og sårbar ressurs at man er nødt til å begynne å tenke annerledes.

Liten sans
- I Norge har vi lover som setter forbud mot å plukke moltekart. Men ingen lov mot å fiske og å slå i hjel en brun laks i Orkla, sier de til avisen.

Morten Rødningen har liten sans for de synspunktene.

- En ikke ukjent kokk ved navn Arne Brimi har vist oss at viltet og fisken er de fineste råvarene vi har til en uovertruffen middag. Vi forvalter viltet i skog og mark ut fra et høstingsprinsipp. Ingen skyter på elgen med bedøvelsespil, tar bilde av den og lar den springe i svime tilbake i skogen. Vi forvalter fisken ut fra samme prinsipp, sier Rødningen.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken