Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha kjønnsskille på asylmottak

Etter flere voldsepisoder vurderer UDI å skjerme kvinnelige asylsøkere fra menn.

Torsdag kunne du lese at en 20 år gammel kvinne fra Rwanda skal ha blitt brutalt voldtatt på et asylmottak på Rjukan 27. juli. Dette er bare det siste eksempelet i en rekke av voldsepisoder på norske asylmottak den siste tiden.

Les saken her: Grov voldtekt på asylmottak

Vurderer muligheter
Utlendigsdirektoratet (UDI) vurderer flere løsninger for å øke sikkerheten ved asylmottakene. Fysisk skjerming av kvinner er et av alternativene, skriver Aftenposten.

Mottaksleder Jon Grimsby på asylmottaket på Skedsmo, hvor menn og kvinner bor atskilt, mener kjønnsskille ikke er så dumt.

- Vi har svært få innrapporterte hendelser, og vi unngår en del potensielt vanskelige situasjoner, sier Grimsby til avisen.

Han forteller at konfliktnivået ved mottaket er generelt lavere enn det som er vanlig.

Det er for tiden 140 asylsøkere på mottaket.

- Viktig tiltak
Avdelingsdirektør i UDI, Siri Rustad, forteller at skjermingen av kvinner må tilpasses allerede eksisterende mottak, og at det er usikkert om det kan bli aktuelt å innføre krav om døgnbemanning på asylmottakene.

Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) mener det er viktig å se på sikkerhetstiltak for enslige kvinner, men minner om at vold også forekommer i parforhold.

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat

Kommentarer til denne saken