Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha regjering med Carl

Påtroppende Frp-formann Siv Jensen mener finansminister Kristin Halvorsen er en kvinnelig kopi av Per-Kristian Foss.

(NA24 Gardermoen): - Kristin Halvorsen har som finansminister blitt en kvinnelig kopi av Per-Kristian Foss på rekordtid, sier Siv Jensen (36) til NA24.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Statsminister Jensen
Siv Jensen er parlamentarisk leder for Fremskrittspartiet og blir etter alle solemerker trampeklappet inn som formann på landsmøtet på Clarion Hotell rett ved Gardermoen lørdag.

Hun blir dermed automatisk statsministerkandidat til valget i 2009, men vil ikke diskutere ministerposter verken for seg selv eller Carl I Hagen. En fersk måling fra MMI og Dagbladet viser at Siv Jensens popularitet kan føre Frp til nye høyder. I en meningsmåling utført for Dagbladet svarer 12 prosent at det er mer sannsynlig at de vil stemme Frp ved neste stortingsvalg med Siv Jensen som leder.

- Regjeringsansvar dreier seg om noe helt annet enn limousiner. Jeg vil ikke forskuttere noen statsrådposter, men brenner selv for helheten. Jeg har vært finanspolitiker i åtte år og da blir man veldig opptatt av helhet, sier hun.

Hun mener avtroppende partikollega Carl I Hagen er selvskreven i en fremtidig regjering. Hagen leverer livsverket videre til Jensen denne helgen og utalte til NRK torsdag at det kommer til å bli både vemodig, spennende og vanskelig.

- Carl I. Hagen er selvsagt med i en fremtidig regjering, Hagen er god på alt, han, sier hun.

De to kumpanene ser for seg en borglig mindretallsløsning eller rett og slett danne en mindretallsregjering i 2009.

Særdeles tåpelig
Siv Jensen er født på slutten av 60-tallet og mener kvotering av kvinner inn i asa-styrene er feil. Kvinner må komme som følge av kun kompetanse, ikke kvotering.

- Kvotering av kvinner i ASA-styrene er særdeles tåpelig. Jeg fatter og begriper ikke hvorfor man skal tre denne type lover ned over det private næringslivet. Alle styrer i det privat eller offentlig skal ta vare på bedriftens ve og vel. Og da skal de som sitter i disse styrene være kompetente, det er uinteressant hvilket kjønn de har, sier hun.

Jensen er dermed totalt uenig med likestilings- og forbrukerminister Karita Bekkemellem som utalte at dette er et prioritert oppgaver for Stoltenberg-regjeringen.

Nye boller
Jensen ledet Finanskomitéen i forrige stortingsperiode, og har vært på Stortinget siden 1997. Hun er utdannet diplomøkonom og medgir at det er helt andre rammer å være i opposisjon denne stortingsperioden.

- Å være i opposisjon nå er en helt annen måte å jobbe på sammenlignet med forrige runde. Da var en opposisjonstilværelse en mulighet for innflytelse. Nå betyr det ingen innflytelse, med en regjering som har flertall. Det kan være problematisk når du ønsker at ting skal gjøres annerledes, men da får man bare smøre seg med litt tålmodighet. Det tar bare litt lengre tid, sier hun, og smiler i solskinnet.

Hardt arbeid
Hun sier det var en god skole å lede Finanskomiteen og at den knallharde jobbingen har gjort henne sterk.

- Det var krevende, utfordrene og lede Finanskomiteen. Det hadde nok ikke vært så slitsomt nå, fordi nå er alt ferdig. Den gangen var det en mindretallsregjering som forhandlet mye med oss, men de prøvde også å forhandle med Arbeiderpartiet.

Da måtte Siv holde styr på mange roller på en gang. Men hun lærte mye av det, forteller hun til NA24.

- Jeg lærte mye av den perioden, ikke minst med å holde kustus på Finanskomiteen.

Og holde god kustus skal hun nok også få god bruk for som formann for Fremskrittspartiet.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken