Uruguay klarte seg fint uten stjernen Luis Suárez i 2-0-seieren mot Slovenia onsdag, men håper Liverpool-angriperen blir klar til VM neste uke.

Suárez var nylig gjennom en kneoperasjon. Det er uklart om Suárez rekker gruppespillmøtet med Costa Rica i Fortaleza 14. juni. Trolig er Premier League-toppscoreren først tilbake mot England i Sao Paulo 19. juni.

– Vi har store forhåpninger om at Suárez spiller i VM. Jeg vil ikke gi noen garantier for at han rekker den første kampen, men jeg utelukker det heller ikke, sier Uruguays trener Oscar Washington Tabarez.

Uruguay skal også møte Italia i Natal 24. juni. Gruppe D fremstår som en av de tøffeste i årets verdensmesterskap.

Folksomt

50.000 tilskuere møtte opp på Centenario onsdag. Edinson Cavani headet inn et innlegg fra Diego Forlán da Uruguay tok ledelsen etter 37 minutter. Innbytter Christian Stuani doblet et kvarter før slutt. Stuani scoret også i 1-0-seieren mot Nord-Irland fredag.

– Jeg var ikke veldig imponert over angrepsspillet vårt før pause, men laget ble bedre i annenomgangen, sa Tabarez.

Hjemmefansen ropte på Suárez' navn da det i perioder skjedde lite i VM-oppkjøringskampen. Stuani derimot ser ut til å kunne bli en hyggelig overraskelse i VM dersom Suárez går glipp av kamper.

– Sjefen (Tabarez) ba meg operere ute til høyre og komme meg så ofte som mulig inn i boksen. Jeg håper jeg kan fortsette slik i fotball-VM, sa Stuani.

Stopperen Diego Godin var for øvrig tilbake for Uruguay. Han var ikke med mot Nord-Irland. (©NTB)