Gå til sidens hovedinnhold

- Vil ikke kalle meg rusmisbruker

Mandag møtte Erik Mykland i Oslo tingrett.

TINGHUSET(Nettavisen): Fotballspiller Erik Mykland - «Myggen» - møtte i Oslo tingrett mandag i forbindelse med kokainsaken.

I tinghuset gjorde Start-spillerens advokat det klart at han ikke ønsket å la seg avbilde. Hovedpersonen selv sa fint lite til media.

- Mykland er ferdig med denne saken, og ønsker ikke å snakke om det, sa hans advokat, Arne Seland, etter den knapt time lange seansen sal 127.

På spørsmål fra dommeren fortalte Mykland at han tidligere i livet hadde hatt spredte jobber som bilvasker og skoselger.

- Det ble ingen suksess. Var ikke så mye karriere der, så jeg startet som fotballspiller, fortalte Myggen i retten. I dag har han en månedslønn på 100.000 kroner.

Erkjente skyld
Da Mykland i retten ble spurt om han erklærte seg skyldig i henhold til skyldspørsmålet, svarte han:

- Det gjør jeg.

I sin forklaring i Oslo tingrett fortalte Mykland at han sluttet som fotballspiller i 2003 og bosatte seg i Oslo for å være sammen med sine to barn. I denne perioden var Myggen eneste «jobb» (som han gjorde helt gratis) å trene gutter 1995 i Lyn fotballklubb.

Men det ble mye fritid på den pensjonerte fotballspilleren. På en fest i mars 2006 prøvde han kokain for første gang. Siden kjøpte han 3 til 5 gram kokain ved flere anledninger fra samme person. Prisen var cirka 900 kroner per «porsjon». Dopet brukte Mykland og hans venner på fest.

- Ikke rusmisbruker
I august 2006 tok Mykland et oppgjør med sitt eget forbruk, og sluttet.

- Når du har den bakgrunnen som jeg har så sier det seg selv at dette ikke var noe å fortsette med, sa Myggen i retten.

Han var også klar på at han greide å slutte selv.

- Jeg vil ikke kalle meg rusmisbruker, for jeg klarte å slutte helt selv, sa Mykland i retten.

- Slipper fengsel
I midten av februar skrev Nettavisen at Myggen tar tilståelsesdom. Dermed slipper han å havne i fengsel, og å få privatlivet blir brettet ut i en lang rettssak.

Påtalemyndigheten ønsker at Mykland skal straffes med 147 timer samfunnstjeneste. Alternativt fem måneders ubetinget fengsel.

Myklands forsvarer argumenterte for at fotballproffen ikke burde straffes med mer enn 100 timer. Advokat Seland mente at fordi det var snakk om totalt 50 gram kokain, og at Mykland var ferdig med hele dopkjøret da politiet ringte på døra, så burde man legge seg lavere en det påtalemyndigheten foreslo.

En liten sidesak
Det var i forbindelse med etterforskning av en større narkotikaring på Romerike at politiet kom over den kjente fotballproffen og kokainkjøperen. Gjennom avlytting av telefoner til hovedmenn i dette nettverket hørte man Erik Mykland ringe får å kjøpe kokain. Saken ble offentlig etter at VG refererte fra disse telefonsamtalene.

Seland ønsker ikke å gå i detalj på hva Mykland har tilstått. Det som er klart, er at Mykland har erkjent kjøp av kokain, og at Mykland selv brukte dette i en periode i 2006. Seland sier at Mykland ikke risikerer å måtte sone i fengsel for lovbruddet.

I september i fjor ble det kjent at Mykland var involvert i en større narkotikasak på Romerike.

Politiet hadde da allerede tatt nærmere hundre personer, hvorav flere allerede var domfelt. Det var gjort beslag i rundt 100 kilo amfetamin, 160 kilo hasj, 16 kilo heroin og tre kilo kokain.

Politiadvokat Håvar Undeland ved Romerike politidistrikt sa fotballstjernen hadde hatt en perifer rolle i narkotikanettverk. Det ble aldri gjort beslag direkte i forbindelse med Mykland. Han ble siktet ut fra samtalene som ble avlyttet.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken