Gå til sidens hovedinnhold

Vil legge om fakkel-ruta

Myndighetene i San Francisco øker sikkerheten rundt OL-ilden.

Rabalderet rundt OL-fakkelen i London på søndag og Paris mandag har fått amerikanske myndigheter til å se på nye sikkerhetstiltak når fakkelstafetten fortsetter i San Francisco onsdag.

Mandag klarte demonstranter å slukke fakkelen hele fire ganger.

Hold musepekeren over ringene på kartet for å følge fakkelens rute (saken fortsetter under kartet).

HTML EMBED

For å se innholdet trenger du flashplayer 8 eller høyere, og JavaScript må være aktivert.

var so = new SWFObject("http://pub.tv2.no/multimedia/na/archive/00564/fakkelkart_med_farg_564551a.swf", "Her går fakkelen", "468", "340", "8", "#FFFFFF"); so.write("564551");

500 agenter
Etter ankomst USA tirsdag ettermiddag ble fakkelen transportert til et hemmelig sted. 500 agenter fulgte fakkelen, og i morgen fortsetter den offisielle fakkelstafetten. 80 forskjellige løpere skal frakte ilden rundt en 9,65 kilometer lang rute, skriver danske politiken.dk.

Ruta er kjent fra før, men nå sier San Franciscos borgermester Gavin Newsom at det kan bli aktuelt å endre denne, for å unngå nye demonstrasjoner. Ruta kan også bli endret underveis i løpet.

Tre pågrepet
San Francisco er den amerikanske byen med den største kinesiske minoriteten, og allerede i går ble tre personer pågrepet etter demonstrasjoner for et fritt Tibet på den berømte Golden Gate-broen.

- Jeg er ikke naiv for realiteten under en begivenhet der folk er så engasjerte, sier Gavin Newsom i en kommentar til avisen San Francisco Chronicle.

Etter det som skjedde i London og i Paris er derfor sikkerhetstiltakene blitt oppjustert.

- Vi overvåker nøye det som skjer og vil løpende justere vår innsats, Neville Gittens, en talsmann for politiet i byen, til avisen Los Angeles Times.

Bare i vertslandet
Tidligere tirsdag sa Kevan Gosper, styremedlem i den Internasjonale olympiske komité, at IOC kan komme til å droppe internasjonale etapper i fakkelstafetten. Det betyr at fakkelen i framtida bare vil gå fra Olympia i Hellas direkte til vertslandet.

Reklame

Nå kan du chatte med United-legender før storkamper