Gå til sidens hovedinnhold

Vil lete etter Ingrid i jungelen

Ingrid Betancourts ektemann vil inn i jungelen for å finne spor etter sin kone som holdes som gissel av Farc-geriljaen.

Etter at et legeteam ble nektet adgang til Ingrid Betancourt har ektemannen Juan Carlos Lecompte bestemt seg for å ta saken i egne hender. Han sier onsdag at han vil legge ut på en rundreise til landsbyer i jungelen for å skaffe opplysninger om Betancourt.

- Jeg vil snakke med folk... finne ut om hun lever eller ikke, og hvordan helsetilstanden hennes er, sier Lecompte.

Lecompte sier han vil oppsøke fjerntliggende landsbyer, men at han ikke har hatt kontakt med den marxistiske geriljaen som holder Betancourt fanget.

Flere sier de har sett Betancourt i området, men så langt har det ikke vært mulig å verifisere noen av disse opplysningene.

Betancourt drev valgkamp for å bli Colombias president da hun ble bortført av Farc i 2002.

Andre gisler som satt fanget med Betancourt og nå er satt fri sier de tror Betancourt lider av hepatitt B og depresjon.

- Hun er ekstremt svak fysisk, og det er sant at hun har problemer med leveren. Men vi vet ikke om hun har hepatitt, sier hennes tidligere ektemann, Fabrice Delloye til AP.

Lederskapet i Farc har avslått en forespørsel fra Frankrike, Sveits og Spania om å slippe til for å gi Betancourt legebehandling.

Farc i sier de bare vil løslate Betancourt og andre gisler i en fangeutveksling som omfatter løslatelse av Farcs geriljafolk som er fengslet i Colombia og USA. Farc insisterer også på en demilitarisering av jungelområdene sørvest i Colombia.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene