Gå til sidens hovedinnhold

Vil lete med likhund og miniubåt

Politiet håper fredag å kunne sette inn spesialtrenede hunder og miniubåt i søket etter den savnede 17-åringen i Øvre Årdal.

Landsøket etter den savnede Charlotte Moene ble avsluttet torsdag kveld, uten resultat. 17-åringen har vært savnet siden hun forlot sitt hjem mandag. Nå går søket over i en ny fase.

- Vi venter på spesialutstyr, og vil gjenoppta søket når det er på plass, sier operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Nettavisen fredag morgen. Han bekrefter at likhund og miniubåt skal settes inn i søket i løpet av dagen.

Ifølge Sogn Avis har politiet i Årdal bedt om assistanse fra Kripos i den videre etterforskningen i forsvinningssaken.

- Det at vi har avsluttet landsøket betyr ikke at vi er ferdige med denne saken, på langt nær. Vi går nå over i en ny fase der vi konsentrerer oss om videre etterforskning i tillegg til at det skal søkes i Årdalsvatnet. Det ligger ingen dramatikk i det at vi ber om hjelp fra Kripos, de har spesialkompetanse på en rekke ulike felt og er blant annet dyktige på dette med systematisering, sier konstituert lensmann Helge Øvstetun til avisa.

En Kripos-medarbeider kommer til Årdal fredag for å yte taktisk bistand.

Torsdag kveld gikk foreldrene ut på Dagsrevyen og ba jenta innstendig om å komme hjem.

Tips til politiet kan gis til operasjonssentralen i Sogn og Fjordane politidistrikt, telefon 57758800, eller til nærmeste politi.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen