- Vi ønsker å øke politiets driftsbudsjett med 445 millioner kroner. 115 millioner av disse er øremerket Oslopolitiet, sier justispolitisk talsmann Jan Arild Ellingsen i Frp til Nettavisen.

- Mer til investeringer
Frp foreslår dessuten i sitt alternative statsbudsjett, som partiet legger fram onsdag, at politiet skal få 600 millioner kroner mer til i investeringer enn det regjeringen har foreslått.

- Dessuten vil vi bevilge 85 millioner kroner mer til kriminalomsorgen og 70 millioner kroner mer til domstolene enn regjeringen, sier Ellingsen.

- Ligner på aksjoner
Forslaget til Frp går rett till i den hete diskusjonen om arbeidsforholdene og lønna til politiet som raser flere måneder etter politiet lønnsoppgjør. Politidirektør Ingelin Killengreen sa tirsdag at flere «aksjonslignende forhold» igangsatt av politiet rundt omkring i landet er på kanten til det ulovlige.

Blir syke før helgevakt
Killengreen viste til blant annet til at samtlige politifolk i Agder som er knyttet til beredskapstroppen, har bedt om å få trekke seg. Hordaland og Oslo melder mange politifolk seg syke slik at de ikke kan gjennomføre den krevende vakten fredag kveld til lørdag. Sist fredag meldte hele 22 politifolk seg syke på ettermiddagen slik at politihuset måtte stenge.

- Belønner ikke aksjoner
Men Ellingsen er ikke enig i at Frp med sitt forslag om økte bevilgninger belønner aksjonene til politiet.

- Nei, vi vil selvfølgelig ikke belønne aksjoner. Men vi er ikke villige til å ha et system der vanlige folk må betale prisen fordi det er ulike oppfatninger. Vi har forståelse for at politiet sier at de er leie av å drive dugnad. Alt har en grense, sier Ellingsen.

Ellingsen frykter konfliktnivået mellom politiet og deres arbeidsgiver, som er staten med justisminister Knut Storberget (Ap) og fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV), skal ta seg opp.

- Jeg frykter episoder på grunn av forholdene i politiet som kan få fatale utfall der publikum lider. Storberget og Grane Røys må løse situasjonen fort som bare juling, sier han.