BLACKBURN - A. VILLA 1-1:

Forsvarsspillet til Blackburn denne sesongen har vært som et langt mareritt som aldri ender for klubbens tilhengere.

Morten Gamst Pedersen og lagkameratene har den tvilsomme æren av å ha sluppet inn 60 mål på 27 kamper så langt. Det er flest med god margin i Premier League.

Nærmest følger Bolton, en annen klubb som høster mye kritikk for forsvarsspillet, med 56 innslupne scoringer.

Likevel har ikke alt vært helsvart i de bakre rekker hos Blackburn. Den tidligere engelske landslagsmålvakten Paul Robinson har tidvis gjort sine saker bra.

Ga seg i 2010
Robinson har ikke spilt for England siden han trakk seg fra troppen til en kamp mot Ungarn i 2010. 32-åringen ga da beskjed om at han ville gi seg med landslagsfotball.

I det siste har Robinson antydet at han er villig til å revurdere den avgjørelsen.

Mot Aston Villa lørdag var han stor, og skal ha mye av æren for at Blackburn ikke var lenger bak enn 0-1 til pause. Det var smått utrolig at Villa ikke ledet med mer enn 1-0. Noe av årsaken må også tilskrives gjestenes udyktighet foran mål.

Blackburn-manager Steve Kean lanserer likevel sin sisteskanse som en mann som bør vurderes for England igjen. Til tross for at Blackburn altså slipper inn flere mål enn noe annet lag på det engelske toppnivået.

Nytt regime, nye muligheter?
- Jeg mener han helt klart er god nok til å komme seg inn igjen på landslaget. Og nå som man har byttet ut ledelsen, hvem kan si at han ikke kan klare det? spør Kean.

- Om det ikke hadde vært for ham i første omgang i dag kunne kampen vært avgjort. Han gjorde viktige redninger, og gjorde sitt til at vi kom oss tilbake til vårt vanlige nivå.

Blackburn var virkelig svake de første 45 minuttene på Ewood Park. Etter pausepraten ble det imidlertid vist en helt annen innstilling fra Morten Gamst Pedersen og lagkameratene.

Vertene gikk ut og tok kontroll over kampen. Fem minutter før full tid fikk Rovers valuta for overtaket da innbytter David Dunn utlignet ledermålet Charles N'Zogbia og Aston Villa skaffet i første omgang.

Tett i bunnen
Ett poeng til Blackburn betyr at klubben fortsatt er à poeng med QPR og eksmanager Mark Hughes. Londonklubben kom under etter en halvtime i hjemmekampen mot Everton.

Royston Drenthe scoret for gjestene, men Bobby Zamora utlignet like etter. Rett før pausen skjøt QPRs Adel Taarabt og Akos Buszaky begge i stolpen på få sekunder, men også Evertons Tim Cahill traff aluminiumen tidligere i omgangen.

Flere mål ble det ikke på Loftus Road. I en annen kamp med lag i bunnstriden involvert tapte tabelljumbo Wigan 0-2 hjemme mot Swansea. Islandske Gylfi Sigurdsson sto for begge målene til klubben fra Wales.