- Vi er veldig sterke på Østerrike, slår direktør for STS Alpereiser og Sportreiser fast.

Svensken Peter Johnson er på besøk i Norge for å presentere neste vinters nyheter i Alpene.

Nå har charterselskapet fått innpass i Sölden og Obergurgl i Østerrike. Mye på grunn av finanskrise og fraværende engelskmenn.

- Sölden er største skidestinasjon i Østerrike, og endelig har vi i Norden fått innpass. Du kan godt si at vi har tatt over sengeplasser som tidligere ble fylt opp med skiturister fra De britiske øyer.

For STS Alpereiser og Sportreiser er de to nye destinasjonene svært attraktive reisemål. Johnson selger inn plassene på følgende måte:

«Sölden er perlen hvor World Cup-konkurransene starter hver høst. Har alt man kan ønske seg av bakker i alle kategorier, og lengder fra to isbreer øverst oppe i dalbunnen. Festen fortsetter i byen - nærmest døgnet rundt.»

«Litt lenger inne i Ötztal finner vi den lille landsbyen Obergurgl, det høyest beliggende skistedet i landet - 1930 meter over havet. Mer snøsikkert får man det knapt. «Alpenes diamant» kaller man seg, her er partyfaktoren lav. Alt det andre holder svært høyt nivå.»

I alt 19 reisemål i Østerrike, Italia, Sveits og Frankrike ble presentert onsdag. Blant norske skifarere til Alpene er Østerrike ikke et ukjent land. Bad Gastein er favoritten, mens Saalbach og Ischgl følger etter. Nå blir Sölden en charterkonkurrent til disse plassene.