Gå til sidens hovedinnhold

Vil sende Jens i skammekroken

Erna Solberg mener Jens Stoltenberg jukser i timen når han sier at han vil satse på skole.

VAHL SKOLE (Nettavisen): Regjeringen snakker om en heldagsskole som de ikke har gått ett eneste skritt for å innføre, sier Høyreleder Erna Solberg.

Tenner på skole
«Skole» troner suverent på topp over temaer som velgerne mener er viktigst i høstens valgkamp, og nå hever Erna Solberg den blå fanen mot Jens Stoltenberg som for 14 dager siden sa at Ap vil sørge for at det blir heldagsskole i 2011.

- Min utfordring til Stoltenberg er at regjeringen må gå fra prat til handling. Det regjeringen hittil har gjort, er å bevilge 23 millioner kroner på det de kaller et forsøk med utvidet skoledag. Dette er ren symbolpolitikk, sier Solberg.

Hun viser til at å utvide skoletiden med en time i uka på landsbasis koster hele 56 millioner kroner.

- Matte i stedet for epler
Solberg mener også at regjeringens nye skolefruktordning er helt feilslått.

- Stoltenberg vil gi elevene ett eple i stedet for å gi den en ekstra mattetime. Vi vil oppfordre foreldrene til å gi sende med barna sine ett eple i sekken. Vi mener ikke at vi skal sulte ungdomsskoleelevene, men vi vil ha mer fag, sier hun.

- Både fag og gym
Under overskriften «La stå!» i klasserommet til 6A på Vahl skole i Oslo Øst hadde Høyre mandag satt opp fem punkt som partiet mener vil gjøre skolene bedre.

Partiet vil blant annet he en heldagsskole, med både mer fag og fysisk aktivitet hver dag. Høyre vil også at både lærerne og skolelederne skal bli flinkere.

- Vi vil blant annet heve opptakskravet til allmennlærerutdanningen innen norsk og matematikk. Vi vil også spesialisere lærere til å undervise i hvert enkelt klassetrinn, sier Solberg.

Høyre mener at Norge er nødt til å henge med i klassen når det gjelder utdanning for å ikke ble slått ut i framtiden av utenlandsk kompetanse.

- Den beste ballasten en kan gi et barn, er en god utdanning, sier Solberg.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken