Everton håper å få en slutt på usikkerheten rundt Leighton Baines' framtid ved spikre en ny avtale med den engelske landslagsbacken.

Liverpool-klubben håper med det å sette en stopper for Manchester United og David Moyes muligheter til å hente 29-åringen til Old Trafford.

Ønsket av United
Tidligere Everton-manager Moyes forsøkte i sommer å signere Baines, og ifølge The Guardian skal skotten fortsatt være svært interessert i å hente 29-åringen.

Det er ventet at Uniteds venstreback Patrice Evra vil forlate Old Trafford til sommeren, og en rekke engelske medier spekulerer i om Baines kan bli franskmannens erstatter.

Nå skriver imidlertid The Guardian at Everton skal ha kommet med et gjennombrudd i forhandlingene om en ny langtidskontrakt med Baines og at klubben er svært håpefulle om at de skal bli enige om en ny avtale.

Klubben skal også i sommer ha tilbudt Baines en ny kontrakt, men forhandlingene skal ha blitt satt på vent på grunn av interessen fra United.

Vil forlenge med flere
Baines er bare én av flere nøkkelspillere Liverpool-klubben håper å forlenge med. Everton håper også å spikre en ny avtale med blant andre stortalentet Ross Barkley.

De blå fra Liverpool har hatt en imponerende sesong så langt, og ligger for øyeblikket på 5. plass i Premier League - kun ett poeng bak byrival Liverpool.

Everton møter West Bromwich borte i neste seriekamp 20. januar.