Gå til sidens hovedinnhold

Vil slakte hellige Shambo

Britiske hinduer raser mot veterinærmyndigheter som vil slakte en hellig okse.

Den hellige oksen Shambo, som lever i hindutempelet Skanda Vale vest i Wales, står nå i fare for å bli slaktet, melder Sky News.

Shambo testet positivt for tuberkulose under en rutinekontroll i mai, og har siden blitt holdt i isolasjon i tempelet mens de troende hinduene har kjempet mot britiske veterinærforskrifter. Walisiske myndigheter ønsker nemlig å slakte Shambo.

- Del av familien
Tempelet, som er hjem for 20 hinduistiske munker og seks nonner, har satt i gang en storstilt kampanje for å redde Shambo. Munkene sier at slakt av oksen vil være skjending av tempelet og stride mot deres religion, der alt liv anses som ukrenkelig.

- Vi ser på Shambo som en del av familien vår, akkurat som du ville se på moren, faren eller broren din, forklarer bror Jamie, munken som har hovedansvar for å passe på Shambo, til BBC.

Avgjøres mandag
Munkene har tatt saken til retten, som på mandag skal avgjøre skjebnen til den seks år gamle oksen.

For å få støtte har de startet en internettkampanje som samler underskrifter til støtte for Shambo, og satt opp et webkamera der alle kan følge oksen fra dag til dag - med kallenavnet Moo Tube.

Saken har fått bred dekning i indisk presse, og hinduer fra hele verden støtter opp om det lille tempelet i Llanpumsaint, der det også bor en egen tempelelefant ved navn Valli.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet