Gå til sidens hovedinnhold

Vil spille som Barcelona

Ståle Solbakken har startet jobben med å forme Wolverhampton.

Ståle Solbakken er inne i sine første uker som Wolverhampton-manager.

Laget er for tiden i Irland, der de har startet en knalltøff oppkjøringsperiode som skal gjøre dem klare for kampen om opprykk til Premier League.

Denne uken har Solbakken benyttet samlingen til å vise spillerne en haug med DVD-klipp av Barcelona-kamper fra forrige sesong, melder lokalavisen Express and Star.

Ikke fordi han tror Wolverhampton kan by på tiki-taka i Championship, men for å forbedre den kollektive innsatsen Barcelona er så kjent for.

- Alle jobber sammen
Venstreback George Elokobi forklarer den nye tankemåten slik:

- Han ønsker at hele laget skal spille på en viss måte, slik at vi ikke får for store rom mellom spillerne. Hvis man ser på Barcelona, ser man at alle spillerne jobber sammen. De angriper sammen og de forsvarer seg sammen, sier Elokobi til avisen.

- Vi kan selvsagt ikke spille som Barcelona, men han ønsker at vi skal være kompakte på samme måte som dem, slik at vi ikke får for store avstander mellom spillerne. Vi skal presse sammen som et lag, fortsetter han.

Slapp inn drøssevis
Wolverhampton slapp inn 82 mål på 38 kamper i Premier League forrige sesong, flest av alle lag. Det førte til nedrykk, og Solbakken har uttalt at han kommer til å fokusere mest på det defensive arbeidet frem mot seriestart.

- Jeg tror Barcelona-tankemåten kommer til å hjelpe oss, men vi er nødt til å trene hardt på det, sier Elokobi.

Forsvarsspiller Ronald Zubar tror forandringene kommer til gjøre at Wolverhampton blir enklere å kjenne igjen som lag.

- Han ønsker å spille på en måte som gjør at alle vet at vi er Wolverhampton ut fra måten vi spiller på. På onsdag trente vi på dette for første gang, og det gikk ok, sier Zubar.

- Han viste oss noen DVD-klipp av Barcelona, og det var interessant. Det er noe nytt, og jeg tror dette kan medføre at vi blir mer suksessfulle. Forhåpentligvis skjønner spillerne hvordan vi skal få det til. Jeg tror vi kommer til å spille i 4-4-2-formasjon eller 4-4-1-1, avhengig av hvem som er på banen, sier Zubar.

Imponert av Ståle
Både Zubar og Elokobi har denne uken hatt en til en-samtaler med Solbakken, og har latt seg imponere av nordmannen.

- Førsteinntrykket av ham er veldig bra, både som manager og ut fra hva han ønsker for oss, sier Zubar.

- Det er bra at han ser på oss som individuelle personer. Han har blitt like kjent med meg som han er blitt med alle andre, og det er bra, sier Elokobi.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken