Gå til sidens hovedinnhold

Vil stenge Karl Johan for biler forbi Stortinget

Akersgata og Karl Johans gate kan bli stengt for biltrafikk på strekningene langs stortingsbygningen hvis Stortingets presidentskap får det som det vil.

Tirsdag forrige uke mottok Stortingets presidentskap en omfattende risikoanalyse som ble satt i gang etter 22. juli, skriver Aftenposten.

Som en del av risikoanalysen er det blant annet gjort simuleringer av hvordan en bombe vil ramme stortingsbygget ulike steder, hva som er bygningenes svakeste punkter og mulige scenarioer for terrorangrep. Ett av tiltakene som foreslås i rapporten, er at Akersgata og Karl Johans gate stenges av for biltrafikk på strekningene langs stortingsbygningen.

- For vår del er det ønskelig at disse gatene blir stengt. Vi ønsker en rask fremdrift, sier stortingspresident Dag Terje Andersen.

Bakgrunnen for at det har tatt så lang tid er ifølge stortingspresidenten at det er først nå de har fått et klart, faglig råd om stengning.

- Vi er opptatt av at beslutningene som gjøres om sikkerhetstiltak, skal bygge på grundige analyser. Etter 22. juli kan vi ikke bare tenke «hvit kassebil» og fatte vedtak på bakgrunn av dette. Det kan være andre typer anslag enn en bilbombe som er like aktuelle, påpeker Andersen.

(©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem