Gå til sidens hovedinnhold

- Vil straffe far etter Halsnøy-drapet

Selv om det var sønnen som påførte Asbjørn Hvidevold de dødelige slagene på Halsnøy i oktober i fjor, bør også faren straffes, mener politiet.

En 26 år gammel mann har erkjent at han i oktober i fjor slo Asbjørn Hvidevold (61) med et balltre, og at mannen deretter ble bundet på armer og føtter og etterlatt. 61-åringen døde senere av skadene han ble påført.

Både 26-åringen og en 19 år gammel kamerat, samt 26-åringens far (62), ble pågrepet to dager etter drapet og siktet for overlagt drap eller medvirkning til dette. I sin innstilling til statsadvokaten har politijuristen ifølge Bergens Tidende gått inn for at kun 26-åringen skal tiltales for drap.

Men det betyr ikke at de to andre er ute av politiets sak. Ifølge 19-åringen skal 26-åringen ha ringt faren sin fra huset til Hvidevold og forklart at 61-åringen hadde fått seg en skikkelig omgang. Den drepte hadde i årevis hatt en konflikt med 62-åringen, og politiet mener det var faren som sendte 26-åringen til Halsnøy for å true sannheten ut av Hvidevold.

Selv om han fikk beskjed om hva som hadde skjedd med Hvidevold, foretok han seg ingenting for at han skulle få hjelp. Det gjorde heller ikke 19-åringen, og politiet mener derfor begge må tiltales for å etterlate noen i hjelpeløs tilstand. Blir de dømt, risikerer de seks års fengsel, skriver BT.

62-åringen har hele tiden nektet straffskyld, mens 19-åringen hevder han bare ble med til Halsnøy som sjåfør.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn