Gå til sidens hovedinnhold

Vil temme russen med røde kort

Med gule og røde kort skal politiet i Oslo sørge for at russen i hovedstaden holder seg på matta. Og hjelper ikke dette, går de enda hardere til verks.

Ved første gangs klage på støy fra russebil- eller buss, eller ved annen uønsket adferd, gir Oslo-politiet en advarsel - et gult kort. Dette registreres i politiets datasystem, og er lett tilgjengelig for tjenestemenn som arbeider med dette, melder oslopolitiet.no.

- Ved annen gangs berettiget klage ilegger politiet russen rødt kort. Reaksjonen kan da være at vi fjerner en vital del fra bussen eller bilens musikkanlegg eller lignende, sier politiinspektør Johan Fredriksen ved Oslo politidistrikts operative samordningsseksjon.


Oslo politidistrikt har allerede så langt i russefeiringen fått inn en rekke klager fra publikum som opplever russens oppførsel som plagsom.

- Vi verken kan eller skal forby russefeiringen, men vi må i år som tidligere år be russen om å besinne seg og ikke la feiringen ta overhånd. Derfor må vi ha reaksjoner i fall det skjer overtramp, og vi vil ikke nøle med å bruke disse dersom det skulle vise seg å være nødvendig, sier Fredriksen.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag