Gå til sidens hovedinnhold

Vil tilbake til Thailand

Det er ikke lett å bli klok på om City-eieren vil tilbake til thailandsk politikk.

Thailands avsatte statsminister, Thaksin Shinawatra, ønsker å reise tilbake til hjemlandet for å renvaske seg fra korrupsjonsbeskyldningene.

Men han holdt en noe forvirrende pressekonferanse i Hongkong, melder Reuters.

Thaksin som også eier fotballklubben Manchester City, kommenterte det nylig avholdte valget i sitt hjemland, og oppfordret alle partier til å samarbeide for å komme fram til en regjering.

Thaksin sa han regnet med å returnere fra sitt liv i britisk eksil senest innen april neste år for å renvaske seg fra korrupsjonsbeskyldningene.

Deretter fortsatte han: «Jeg vil tilbake i politikken», og motsa dermed en rekke tidligere uttalelser om at han er ferdig i politikken.

Da Thaksin ble bedt om å klargjøre standpunktet litt senere var han imidlertid tydelig: - Jeg vil ikke tilbake i politikken, understreket han.

Thaksin ble avsatt som statsminister etter militærkuppet i april i fjor. I helgas valg fikk det Thaksin-vennlige partiet People Power Party (PPP) et klart flertall av setene i parlamentet. De er imidlertid avhengige av å samarbeide med andre partier for å danne regjering.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk