Neste uke blir det forbudt å bane på Presterød ungdomsskole i Tønsberg. Da innfører skolen en liste med banneord som elevene vil bli utvist for å bruke, melder VG.

Dersom elevene trosser forbudet, blir de sendt til rektors kontor der de må kontakte foreldrene sine og fortelle hva de har sagt, for deretter å vente på å bli hentet.

- Vi vil ha slutt på at elevene bruker stygge ord. Det har utviklet seg en sjargong blant enkelte av elevene, der det er vanskelig for lærerne å skjønne om elevene skjeller hverandre ut når de snakker med hverandre, sier rektor ved skolen, Sigmund Gravir til avisen.

Gravir forteller at det allerede står skrevet i skolens reglement at banning er uakseptabelt, men at flere elever til tross for dette tar baneord i munnen. Derfor foreslå han dette forbudet, som siden har fått støtte fra flere hold, deriblant skolens elevråd.

Språkforsker Finn-Erik Vinje mener imidlertid at det er urimelig å utvise elever på grunn av banning, og fremhever at dersom elevene forbys å bruke en rekke ord, vil deres muligheter for å uttrykke seg innskrenkes, melder vg.no.