Med kun få runder igjen av den engelske sesongen, er det trolig kampen om Champions League-plassene det er knyttet mest spenning til.

Både Chelsea, Arsenal, Tottenham og Everton er svært lystne på en av de gjeve plassene, og er også helt avhengig av dette med tanke på neste års satsning, skal vi tro TV 2s Premier League-kommentator, Kasper Wikestad.

- Med unntak av Everton, som ikke kan kategoriseres som et topplag på linje med resten og uansett ser ut til å få det tøft med å kapre en topp fire-plass, vil det være en liten katastrofe for de tre londonlagene dersom de skulle falle utenfor topp fire. Alle disse har vist at de er avhengige av forsterkninger for å være med å kjempe helt i toppen, og det blir bortimot umulig å få inn de nødvendige kvalitetsspillerne om man ikke kan tilby Champions League-spill, sier Wikestad til Nettavisen.

3611431

NaLive: Følg Fulham-Arsenal live fra klokken 16

Trenger kvalitet
- Det er kanskje aller verst for Tottenham sin del, som også vil få en tung oppgave med å overtale Gareth Bale til å bli værende. Men også Arsenal og Chelsea trenger topp kvalitet i to-tre ledd, noe de nok kan se langt etter uten en topp fire-plassering, fortsetter han.

Wikestad mener det ikke er noen akutt krise for noen av lagene, dersom tiden utenfor det beste, europeiske selskapet begrenser seg til én sesong. Likevel kan det være starten på noen magre år.

- De lagene som kvaler til Champions League står først i køen når toppspillere skal bytte klubb, og det som i dag er små forskjeller mellom lagene, kan bli et langt større sprang neste sesong, sier Wikestad.

- Ingen lette kamper
Foran de gjenstående kampene har det vært mye fokus på de respektive lags kampprogram.

Arsenal er av mange blitt levnet svært gode muligheter til å kunne kapre en tredje- eller fjerdeplass, som følge av det som på papiret ser ut til å være det «letteste» programmet.

Akkurat dét trenger likevel ikke å bety noen verdens ting. Sist sesong hentet The Gunners nemlig kun ett eneste poeng fra de tilsvarende oppgjørene, i uavgjortkampen mot Newcastle på St. James’ Park.

Sjekk siste nytt fra Premier League her:

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'zwck4ycmykby1tzyuep2eez4f', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-zwck4ycmykby1tzyuep2eez4f', 'eplayer14');

Kasper Wikestad er tydelig på at man ikke skal trekke for klare slutninger kun ved å se på terminlisten.

- Bunnlagene blir jo alltid vanskeligere å møte når det nærmer seg sesongslutt, og man har ikke råd til å ta lett på en eneste kamp, advarer Wikestad, som ikke er spesielt lysten på å spå utfallet av de siste kampene.

- Jeg har ikke tenkt å begi meg inn på noen absolutte spådommer om hvordan tabellen vil se ut til slutt. Da skulle du i så fall fått de 12 rette på tippekupongen av meg samtidig, ler han.

Likevel har TV 2-ansiktet en magefølelse.

- Everton har allerede noen poeng opp til fjerdeplassen, og faller nok gjennom til slutt. Chelsea skiller seg også litt ut med både ett poeng og en kamp til gode på Arsenal, og jeg tror de tar en plass blant de fire øverste. Mellom de to Nord-London rivalene ser det veldig, veldig jevnt ut. Nei, dette blir spennende hele veien inn, avslutter han.

Følg sju Premier League-kamper her fra klokken 16