Gå til sidens hovedinnhold

Vilanova er ferdig i Barcelona

44-åringen må gi seg som hovedtrener på grunn av sykdom.

FC Barceonla bekreftet fredag at Tito Vilanova fratrer sin stilling som hovedtrener i den spanske storklubben på grunn av sykdom.

44-åringen, som har vært gjennom to behandlinger allerede, har fått et nytt tilbakeslag og kan derfor ikke fortsette i jobben.

- Dette er nyheter jeg hadde håpet jeg aldri måtte komme med. Etter å ha evaluert resultatene av en rutinesjekk denne uken, er det klart at det ikke er mulig for Tito Vilanova å fortsette som trener for Barcelona, fortalte Barcelona-president Sandro Rosell på fredagens pressekonferanse.

- Dette er et stort slag for Barcelona, men vi har hatt slike tidligere og vi har overvunnet dem alle.

Rosell fortalte videre at Barcelonas nye trener vil presenteres i neste uke.

Vilanova tok over som hovedtrener i Barcelona før forrige sesong, men treneren har slitt mye med helsen og har vært en del borte fra fotballen.

44-åringen fikk en svulst fjernet i 2011, men fikk et tilbakefall i desember i fjor og måtte dermed til ny behandling.

Vilanova var tilbake hos Barcelona i april, og fikk ledet laget inn til gull i La Liga. Barcelona hadde tatt kommandoen fra start i ligaspillet, og ga aldri far seg initiativet.

Johan Cruyff, som både har vært spiller og trener i Barcelona, og regnes som en av klubbens største og viktigste legender, gikk for et par måneder ut og ba Vilanova trekke seg.

- Slik tilstanden hans er, er det ikke lurt å fortsette. Jeg hadde selv en hjerteoperasjon. Kan du virkelig være sjef for Barca om du ikke er hundre prosent? sa han til Catalunya Radio.

- Jeg vil si til Tito at han må ta vare på seg selv. Han er ikke like sterk og erfaren som det Josep Guardiola er. Han har et stort problem med sykdommen, og helsen hans må komme først.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken