Gå til sidens hovedinnhold

Villa i rekordform

Står med sju strake triumfer på bortebane.

BLACKBURN - ASTON VILLA 0-2:

Aston Villa er for alvor i ferd med å bryte opp hegemoniet i toppen av Premier League. Lørdag sikret Birmingham-klubben seg tre sterke bortepoeng mot Blackburn, og nå puster de tetlagene i ryggen.

På Ewood Park var John Carews klubb det førende laget gjennom store deler av kampen, mens Morten Gamst Pedersen og hans Blackburn ikke klarte å skape det helt store.

Sju strake triumfer
Seieren betyr at Villa nå har sju strake triumfer på bortebane i Premier League. Dette er ny rekord for klubben, og manager Martin O'Neill var selvfølgelig storfornøyd.

- Denne rekorden sier meg utrolig mye om dette laget. Jeg synes vi har spilt helt utrolig, og enkelte spillere presterer veldig bra for tiden, sier manageren til Sky Sports.

- Vi har stor vinnervilje og mye energi. Jeg er storfornøyd med 51 poeng, noe som er helt fantastisk. Nå må vi bare jobbe hardt for å holde dette ved like. Det blir helt sikkert ingen lett oppgave, fortsetter den suksessfulle nord-iren.

James Milner sendte gjestene i føringen etter 28 minutters spill. Gareth Barry fant vingen med en kort corner, og Milner tok seg inn i feltet før han smalt ballen i nettet.

En glimrende scoring av Villa, som også var nær ved å doble ledelsen på overtid i første omgang. Gabriel Agbonlahor og Emile Heskey fikk en dobbeltsjanse, men ballen ville ikke inn bak Paul Robinson, og dermed sto 0-1 seg da lagene gikk til hvilen.

Carew i 20 minutter
I andre omgang var det duket for John Carew. Den store nordmannen startet kampen på benken, men kom inn for Emile Heskey da 20 minutter gjensto av oppgjøret.

Det var imidlertid en annen spiss som skulle stjele overskriftene. I kampens siste minutt snappet Agbonlahor opp ballen etter en mislykket Villa-corner, og fyrte av. Skuddet gikk via en Blackburn-spiller, og i mål. Litt heldig, men kampen var uansett avgjort.

Hjemmelaget hadde som nevnt ikke så mye å by på, men burde kanskje hatt straffe ved to anledninger. I første omgang ble Benni McCarthy behandlet tøft av Gareth Barry inne i feltet, uten at dommer Steve Bennett tok fløyten i munnen.

I andre omgang var samme mann involvert i en ny straffesituasjon. Spissen ble holdt av Zat Knight på vei igjennom, men også denne gangen vinket Bennett spillet videre.

Tre poeng til Villa betyr at de nå er oppe på tredjeplass i Premier League med 51 poeng etter 25 kamper. Laget er bare to poeng bak ligaleder Manchester United, men rødtrøyene har to kamper til gode på Martin O'Neills formsterke mannskap.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken