Gå til sidens hovedinnhold

- Villa klar for Real Madrid

Men president Florentino Perez snakker heller om Cristiano Ronaldo.

Den spanske sportsavisen Marca meldte i forrige uke at AC Milan og Real Madrid var enige om en overgang for Kaka. Tirsdag ble overgangen offentliggjort, etter at Kaka hadde brukt tiden i mellom til å rådføre seg med venner og kolleger.

Nå melder Marca at Real Madrid er blitt enig med Valencia om et kjøp av David Villa, den spanske målmaskinen som hele verdens storklubber har på ønskelisten i sommer.

Overgangssummen skal være mellom 330 og 340 millioner kroner.

Les også: Villa 3, Liverpool 2

En milliard så langt
Chelsea skal likevel ikke ha gitt helt opp, skriver den spanske avisen. Trener Carlo Ancelotti skal ha bedt londonklubbens eier Roman Abramovitsj om å legge de nødvendige kronene på bordet, men David Villa har uansett alltid vært klar på at han trives bra i Spania og ønsker å blir der.

Florentino Perez benekter dessuten at avtalen er i boks.

- Real Madrid er interessert i å kjøpe David Villa, men har ennå ikke kommet til en enighet om en overgang for Valencia-spissen, sier president Florentino Perez til Telemadrid ifølge Reuters.

- Jeg har snakket med (Valencias nye president) Manuel Llorente og vi trenger tid for å se hva den faktiske situasjonen er i Valencia og hva de skal gjøre. Hvis de ønsker å beholde ham, er det en forståelig avgjørelse og en jeg vil respektere, la Perez til.

Men Marca meldte altså Kaka-overgangen i forrige uke, og hadde rett i det tilfellet. Det er ikke usannsynlig at Real Madrid nå er enig med Valencia og vil la David Villa få tid til å bestemme seg.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Nestemann: Ronaldo
Real Madrids nyvalgte president Florentino Perez bladde opp drøyt 600 millioner kroner for Kaka, og nærmer seg altså muligens en milliard kroner i utgifter til spillerkjøp. Fortsatt har Perez planer om å kjøpe minst fire spillere til, deriblant Cristiano Ronaldo.

Portugiseren blir sannsynligvis den dyreste av alle.

Tidligere tirsdag fortalte Perez i intervjuer med Onda Cero og Radio Marca at Cristiano Ronaldo er neste mål.

- Jeg vil gjøre alt jeg kan for å få Cristiano Ronaldo til Real Madrid, sa Perez.

Real Madris nye president hentet som kjent inn Zinedine Zidane, Luis Figo, Ronaldo og David Beckham da han var i klubben første gang. Dette var starten på begrepet «Galacticos», et begrep som også passer utmerket på David Villa og Kaka - to av verdens aller beste fotballspillere.

Det blir neppe like enkelt å kjøpe Cristiano Ronaldo. Både AC Milan og Valencia følte seg tvunget til å selge, på grunn av svak økonomi. I Valencias tilfelle er det snakk om å redde seg fra konkurs. I Manchester United er situasjonen en ganske annen.

Ingen Xabi Alonso
Xabi Alonso står også på ønskelisten til Florentino Perez, men den overgangen ser ikke ut til å bli noe av.

- Han er en fantastisk spiller, men han spiller i et stort lag og jeg har ikke hørt noen nyheter om at de vil selge ham. Det er åpenbart at Rafael Benitez regner med å beholde ham. Det er normalt, han er en god spiller og vil være vanskelig å erstatte, sa Perez tirsdag.

Totalt har Real Madrids president planer om å hente inn seks nye spillere. Det betyr i så fall at klubben må selge ni spillere for å komme ned på grensen på 25, som er det man kan registrere både i den spanske ligaen og Champions League.

- Vi har behov og vil forsøke å stille dem med flere kjøp som gjør oss bedre. Men vi er avhengige av markedet og ting flyter ikke helt som vi vil. Vi vil jobbe med både kjøp og salg samtidig, og deretter se hvilken stall vi sitter igjen med, men målet er selvfølgelig en bedre stall enn forrige sesong, sier sportsdirektør Jorge Valdano på klubbens nettside.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken