Han ble en dyr mann, Andy Carroll, da han forlot Newcastle til fordel for Liverpool på januarvinduets siste dag mandag.

Hele 35 millioner pund - rundt 325 millioner norske kroner - måtte Merseyside-klubben ut med for å sikre seg spissen som har blitt omtalt som den «nye Alan Shearer».

Prisen var nok til å gjøre 22 år gamle Carroll til tidens nest dyreste spiller i Premier League noensinne, bare slått av Fernando Torres, og tidens aller dyreste engelske spiller.

- Er ikke desperate
Det er med andre ord en tung bør den unge måljegeren nå bærer på skuldrene, og det hjelper ikke stort at den gigantiske prislappen kritiseres i øst og vest.

- Jeg ville aldri betalt 35 millioner pund for en spiller, sier Arsenal-manager Arsène Wenger til klubbens nettside.

- Om du ser på vår overgangshistorie, så har vi aldri brukt mer enn 15 millioner pund på en spiller. Vi er alltid ute etter forsterkninger, men vi er ikke desperate, sier Wenger.

Mannen, som av mange har måtte tåle kritikk fordi han forholder seg kanskje litt for rolig på overgangsmarkedet til tider, mener at hele januarvinduet bør avskaffes.

- Jeg er imot et overgangsvindu midt i sesongen, fordi jeg føler det blir urettferdig. Jeg synes ikke noe om det, sier franskmannen.

- Om du ser på det, så har noen lag møtt hverandre to ganger alt, mens andre lag ikke har møtt hverandre i det hele tatt. Det er grunn til å sette spørsmålstegn ved hvor rettferdig denne ligaen egentlig er ved måten terminlisten er organisert, og at det plutselig er lov å styrke stallen midt oppi dette, sier Arsenal-sjefen.

LES OGSÅ: Slakter Chelseas kjøpefest

- Her for å score
Når det gjelder Carroll selv, så kan ikke han lastes for den stive prislappen. 22-åringen uttalte likevel torsdag at han vil gjøre sitt ypperste for å bevise at han er verdt pengene.

- Det var mye penger, men jeg er sikker på at jeg kan gjøre det som trengs for å bevise at jeg var verdt det, sier en selvsikker Carroll ifølge Sky Sports.

- Jeg er her for å score mål. Jeg scoret mål i Newcastle og det håper jeg å fortsette med her. Vi får vente og se hva som skjer, sier 22-åringen.

Og den lovende spissen er klar på at han er Andy Carroll, og ikke noen ny Fernando Torres.

- Jeg vet med meg selv hva jeg kan utrette. Torres var en stor spiller, men jeg må bare fokusere på mitt eget spill, sier den lange spissen.