Gå til sidens hovedinnhold

- Ville bombe barneskoler

I 2002 skapte snikskytterne panikk i området rundt Washington. Lee Boyd Malvo (21) vitnet tirsdag mot John Allen Muhammad (45).

I 2002 mistet til sammen ti personer livet i snikskytterangrepene i USA.

Angrepene skapte panikk i området rundt Washington i flere uker, i en periode landet var preget av terrorangrepene 11. september 2001, og brevene med miltbrannbakterier som tok livet av fem mennesker senere samme år.

- Han sa vi skulle terrorisere landet, forklarte Malvo tirsdag.

- Planla bombeaksjoner
Han var 17 da skyteepisodene skjedde. Malvo forklarte videre at Muhammad hadde skissert en plan for seks snikskytterangrep hver dag i 30 dager. Deretter skulle de to etter planen gjennomføre bombeaksjoner mot skoler, skolebusser og sykehus for barn, melder CNN.

Muhammad planla ifølge Malvo å følge opp terrorkampanjen med å kidnappe sine tre barn, som han hadde mistet foreldreretten til. Malvo forklarte seg tirsdag i en ny rettssak mot de to.

Både Muhammad og Malvo har allerede blitt dømt for et snikmord i Virginia. Muhammad fikk en dødsdom, mens Malvo fikk livstid i fengsel.

Ny rettssak
Påtalemyndighetene i Maryland har gått inn for en ny rettsak for å sikre en domfellelse av mennene dersom dommen i Virginia blir endret etter anke. Seks av de ti drapene skjedde i Maryland.

Malvo har forklart at Muhammad tok ham under sine vinger få måneder etter at de møttes i mai 2000.

- Han begynte å introdusere meg for folk som sin sønn.

Kort tid etter at de to ble pågrepet i oktober 2002 forklarte Malvo at det var han som hadde skutt ved alle tilfellene. Senere gikk han tilbake på tilståelsen, og la skylden for nesten alle drapene på Muhammad.

- Min sønn
De to er også mistenkt for tidligere skyteepisoder i Maryland, Alabama, Arizona, Georgia, Louisiana og Washington.

Muhammad omtaler fremdeles Malvo som «min sønn», og sa under åpningsinnleggene ved rettssaken at han ville bevise Malvos og sin egen uskyld.

Malvos advokater hevder Muhammad har hjernevasket tenåringen og forvandlet ham til drapsmann.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken