Onsdag kveld skal Lance Armstrong, Thor Hushovd og en rekke andre internasjonale sykkelstjerner delta i Oslo Grand Prix. Hushovd lover et morsomt ritt med stor fart, krappe svinger og mange ryttere som vil støte.

Grimstadgutten har fått i stand dette på kort tid, inspirert av Lance Armstrongs mangeårige arbeid for kreftsaken.

Imponerende
Ideen til rittet fikk Hushovd da han hørte at Armstrong ville gjøre comeback. Armstrong sa raskt ja, men det var en utfordring å finne to dager som passer. Amerikaneren skal nemlig ikke bare sykle onsdagens ritt, men også holde et foredrag dagen etter.

Den tyske stjernesyklisten Jens Voigt er imponert over at nordmannen har fått i stand rittet, og mener at dette sier mye om Hushovds posisjon i sykkelsporten.

- Thor er en nær venn. Han var forlover i bryllupet mitt. Jeg ville dratt til Nordpolen om han hadde spurt meg om det, sier Voigt til Nettavisen.

Og legger til:

- Alle i internasjonal sykkelsport vet hvem Thor er. Han vinner minst én etappe i året under Tour de France, han setter både den gule og den grønne trøya under press, og når han vinner, vet man at han gjør det fordi han er raskest eller sterkest. Han er ikke den typen som dytter konkurrentene inn i gjerdet.

- Tydelig om doping
Tyskeren mener dessuten at Hushovds klare antidopingholdning hjelper.

- Thor er svært tydelig på hva han mener om doping og er veldig respektert for det. Det gjør også at når han ringer folk om sånt som dette, tar folk han på alvor, sier Voigt til Nettavisen.

Rittet består av en 1000 meter lang løype i sentrum, som skal sykles i halvannen time. Start og mål vil være i foran Universitetet i Karl Johans gate.

- Folk vil få se et morsomt ritt. Stor fart, krappe svinger og mange som er villig til å støte, fortalte Hushovd under en pressekonferanse hos Kreftforeningen i forrige uke.

Les mer: Superstjerner inntar Oslo

Jens Voigt falt stygt under Tour de France og er fortsatt ikke klar til å konkurrere igjen etter skaden han pådro seg i Frankrike.

Tilbake i trening
Han har begynt å trene igjen, og håper å gjøre comeback i midten av september. Det betyr at han ikke bare mister onsdagens veldedighetsritt i Oslo, men også verdensmesterskapet i Sveits om en måneds tid.

- Jeg ønsker å avslutte sesongen på et anstendig nivå og heller gi full gass neste år, sier Voigt til Nettavisen, og forklarer at det månedlange skadeavbrekket gjør det umulig for ham å komme opp på det nivået som kreves for å prestere bra i VM.