Gå til sidens hovedinnhold

Ville du ansatt denne mannen?

- Klipp deg, så får du jobb, sa vikarbyrået til 27-åringen.

(iOslo.no) Etter at iOslo.no skrev om mannen som ikke fikk fast jobb før han klippet seg, har det kommet inn flere e-poster med reaksjoner og historier fra flere som er i samme båt.

27-åringen har vært arbeidsledig i ett år, og beskjeden fra et vikarbyrå var krystallklar: Håret er problemet.

Har du en jobb til Vegar? Send en e-post til tips@ioslo.no!

- Glem jobb
- Jeg spurte om de så noen hindringer til at jeg ikke skulle få meg en jobb, og da sa de det rett ut: Så lenge jeg møter med langt hår, kan jeg glemme det. Det kom ikke til å bli noen jobb hvis jeg ikke fjernet ringene i ørene og klippet meg kort, forteller han.

Nå håper han at noen som leser dette, kan være interessert i å ansette ham. Han mener selv han er best egnet til en sjåførjobb.

- En budbil-jobb av et eller annet slag passer jeg best til. Tidligere har jeg blant annet jobbet som sjåfør for et renseri, sier han.

- Hva syntes vikarbyrået var problemet med håret ditt?

- De syntes jeg så skummel ut. Gammeldags, kaller nå jeg det. Vi lever tross alt i 2007. Jeg mener at håret er en del av folks personlighet, sier han.

Kjenner Tekrø
På lørdag gikk Ronnie Le Tekrø hardt ut mot arbeidsgivere som nektet folk jobb på grunn av hårlengden. Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at 27-åringen kjenner Tekrø.

- Jeg kjenner ham gjennom en kamerat, og Tekrø har bodd rett nede i veien her. I tillegg er jeg en gammel fan, sier 27-åringen.

Han mener selv han blir diskriminert på grunn av det lange håret, som han har hatt siden han var en «liten pjokk».

- Det er kjedelig å få det slengt i trynet, men jeg er blitt vant til det etter alle disse årene.

Begynner på timen
- Har du noen gang hatt kort hår?

- Jeg klippet meg kort for fire år siden. Etter det var jeg ikke meg selv. Da var det bare å få på seg hår igjen, sier 27-åringen.

Han beskriver seg selv som omgjengelig og hyggelig, og forteller at folk som blir kjent med ham sier det er «verdt det». Men håret - det vil han beholde.

- Jeg er klar for en jobb, men håret ryker ikke for det. Da lever jeg heller på Staten. Men dersom noen vil ansette meg, kan jeg begynne på timen, forsikrer han.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin