Gå til sidens hovedinnhold

Ville du kjøpt bruktbil av denne mannen?

Seks millioner kroner er budt for bilen hans - en 34 år gammel Peugeot 504. Noen høyere?

Med ordet presidentbil går assosiasjonene kanskje til Barack Obamas pansrede limousine med alskens ekstrautstyr og luksus. I den islamske republikken Iran er det nødvendigvis ikke på kjøretøyet storfolk skal kjennes. Der kan presidenten godt komme kjørende i noe langt mer folkelig, en Peugeot sedan for eksempel.

Har tatt godt vare på den
Nå kan du sikre deg en iransk presidentbil, siden president Mahmoud Ahmadinejad har lagt ut sin 34 år gamle Peugeot 504 for salg. Ahmadinejad har tatt godt vare på den, men forvent deg ikke mye luksus.

Bud på seks mill. kroner innkommet
Likevel, dagen etter at presidenten averterte bilen på nettet, kom det inn et bud på seks millioner kroner for kjøretøyet som normalt vil være verdt rundt 13.000 kroner, ifølge Mail Online.

For en god sak
Nå skal det sies at presidentens bil går under hammeren for en god sak. Pengene fra auksjonen av denne og i alt 70 biler skal gå til et boligprosjekt for lavinntektsgrupper som funksjonshemmede og unge. Byggingen av boligene vil oppfylle en av presidentens valgløfter, nemlig at alle iranere skal ha tak over hodet.

Det er mulig å legge inn bud nå, og i februar selges bilene til høystbydende, melder den engelskspråklige iranske TV-kanalen PressTV.

De siste årene har Mahmoud Ahmadinejad ikke brukt denne bilen noe særlig, men han ble ofte sett i den da han var borgermester i Teheran før han ble president i 2005.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken