Gå til sidens hovedinnhold

Ville leoparder sprer frykt

Mannevonde leoparder sprer frykt i den indiske millionbyen Bombay, etter å ha drept 14 mennesker hittil i år, ti bare den siste måneden.

Søndag ble en 18-åring angrepet og dratt med ut av skuret der han lå og sov i utkanten av byen, forteller NTB-Reuters.

Drept ved tempel
En 50 år gammel prest ble samtidig drept nær et tempel i Sanjay Gandhi National Park, et drøyt 100 kvadratkilometer stort skogsområde rett nord for Indias finanshovedstad.

De ville leopardene i den fredede skogen sliter med å finne føde, og går derfor stadig oftere til angrep mot mennesker.

Skrekkhistoriene blir stadig flere, og i fjor klatret en leopard over en høy mur og dro med seg en fireåring som lekte på gårdsplassen innenfor.

At Bombay med sine over 16 millioner innbyggere stadig eser utover, og rykker nærmere innpå skogsområder der leopardene tidligere har kunnet boltre seg fritt, bidrar trolig også til problemet.

Naturvernkatastrofe
- Dette er en naturvernkatastrofe. Vi må undersøke hvorfor dyrene kommer ut. De kom aldri ut tidligere, sier J.C. Daniel i Bombays naturhistoriske forening.

Leopardbestanden i Sanjay Gandhi National Park er anslått til å være på om lag 35 dyr, og myndighetene vurderer nå å sette ut 500 griser og noen titall kaniner i skogen i håp om å kunne stagge dyrenes sult på mennesker.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud