NEW YORK (Nettavisen): Vincent Asaro har tilbrakt de siste ukene på tiltalebenken i Brooklyn, hvor han har hørt påtalemyndighetene avhøre vitner og forsøke å bevise at han er skyldig i en rekke kriminelle handlinger.

Et drap i 1969 og Lufthansa-ranet i 1978 var de mest alvorlige punktene i tiltalen.

Lufthansa-ranet var spektakulært og har inspirert både bøker og filmer i ettertid, blant annet den prisvinnende Martin Scorsese-filmen «Goodfellas» fra 1990.

Rundt fem millioner dollar i kontanter og nesten en million dollar i smykker ble stjålet under ranet mot Lufthansa på John F. Kennedy-flyplassen i New York 11. desember 1978.

Regnet om til norske kroner og justert for inflasjon, tilsvarer kontantutbyttet fra ranet rundt 155 millioner kroner i dag.

Vincent Asaro var med på dette ranet, hevdet påtalemyndighetene, som i flere år har samlet inn lydopptak fra FBI-informanter i mafiamiljøet (les mer om rettssaken her).

Saken mot Asaro er i New York omtalt som «den siste, store mafiarettssaken».

Juryen lot seg likevel ikke overbevise. Torsdag ble Vincent Asaro frifunnet på alle punkter - inkludert tiltalen for drapet på Paul Katz i 1969, melder New York Times.

Katz hadde ansvaret for et varehus i Queens som fungerte som lager for tyvgods for Burke. Dette varelageret ble raidet av FBI og Burke mistenkte at Katz hadde tystet til politiet, fortalte påtalemyndighetenes nøkkelvitne, Asaros fetter Gaspare Valenti.

Ifølge Valenti ble Katz kvalt med et hundehalsbånd av Asaro og Burke. Valenti hjalp dem deretter med å begrave ham i sementen i kjelleren i hans fars bygning i Queens.

Asaros forsvarer Elizabeth Macedonio angrep vitnenes troverdighet i sitt sluttinnlegg i retten, og spesielt troverdigheten til Asaros fetter.

Valenti erkjente at han var blakk og desillusjonert da han inngikk avtalen med FBI. Macedonio påpekte også at Valenti nå lever på statens regning.

- Av og til bommer myndighetene. Når du sitter igjen med ordene til Gaspare Valenti, har du grunn til å være i tvil, sa Macedonio, som la til at Vinny Asaro er en «gretten, gammel gubbe» - ikke en farlig mafiamann.

Den samme konklusjonen trakk altså juryen.